Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από N4505

Νομίζω οτι τώρα φαίνεται καλά η ομορφιά του aquascape σου..
Η πρώτη φωτογραφία ενώ έχει τέλειο φόντο, έχει ίσως περισσότερες σκιές απ'όσες θα έπρεπε και πάει πιο πολύ προς καλλιτεχνική..
Αν πετύχαινες την φωτεινότητα της τελευταίας και το φόντο της πρώτης, τότε θα ήταν απλά τέλεια..
Την κόντρα βγάλτην μην το σκέφτεσαι.. Σε 2 λεπτά την έχεις ξαναβάλει (σιλικόνη έχω εγώ, ευκαιρία να κεράσεις καφέ  )
|
Καφε κερναω ετσι κι αλλιως , αλλα η αληθεια ειναι οτι θα χρειαστω τουλαχιστον αλλα 2 ατομα κατα την φωτογραφιση. Αν θες ελα να κρατας το σεσουαρ

Το λευκο φοντο πετυχαινεται μονο οταν το φλας "καψει" τον τοιχο πισω...τοτε ομως ειναι πολυ πισω στο ενυδρειο και δεν φωτιζει την μπροστινη ζωνη.. ασε ..μπερδεμα η δουλεια για αψογο αποτελεσμα. Θα κανω οτι μπορω με τον εξοπλισμο που εχω.
Η κοντρα θα βγει σιγουρα !
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από prospathw
Αλεξανδρε να σου πω κι εγω ενα τιπ σχατικα με τη φωτογραφιση που πιστευω πως θα σε βοηθησει. Αν θες να πετυχεις λευκο φοντο και καλοφωτισμο στο ενυδρειο εφοσον δεν εχεις πολλα φλας μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο λαμπες πυρακτωσεως και προβολεις, να βγαλεις τις φωτο σε NEF (RAW) αρχεια (που φανταζομαι πως ηδη το κανεις) και να επεξεργαστεις το WB μετα στο Lightroom. 
|
Φιλιππε το ξερω το κολπο. Με ενα softbox και 8 Χ 100αρες λαμπες φθοριου που βγαζουν λευκο φως , το κανεις μερα. Να παω ομως να δωσω τοσα χρηματα σε λαμπες που θα χρησιμοποιηθουν μια φορα μονο ,δεν το βλεπω και πολυ οικονομικο !
Σε NEF τραβαω, αλλα θελω τουλαχιστον μια πολυ καλη φωτο. Δεν θελω να επεξεργαστω πολυ μια φωτογραφια διαγωνισμου γιατι θα παραβω τους κανονες. Το lightroom δεν το εχω , μονο το PS5 και το NX2 χρησιμοποιω.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Samian
Ααααα ρε πατρίδα....ζωγράφισες πάλι. 
Άντε με το καλό και στην τελική ευθεία για τον διαγωνισμό....
|
Πατριδα, ευχαριστω ! ετοιμασου για καφε στην παραλια...