Θέμα: gh=kh
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 24-04-11, 19:26
Το avatar του χρήστη amangos
amangos Ο χρήστης amangos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-06-2007
Περιοχή: Aθήνα, Άλιμος (Καλαμάκι)
Μηνύματα: 149
Προεπιλογή

Μα... διαβάζοντας αυτό ακριβώς, έφτιαξα το diy co2.

Για την ανθρακική σκληρότητα λέει: Συνήθως στα ενυδρεία γλυκού νερού το kH είναι στους 4 dkH. Υπάρχει όμως περίπτωση να μειωθεί. Βασικοί παράγοντες που συντελούν σε αυτό είναι η ταχύτατη άνοδος των βακτηριδίων ή η έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα (CO2)

Aνοδος :

Προσθήκη μαγειρικής σόδας

Ανάμιξη δυο διαφορετικής σκληρότητας νερών

Για την ολική σκληρότητα λέει:
Ανοδος :

Προσθήκη αλατων αναπληρωσης για ενυδρειακή χρήση (ΟΧΙ αλάτι - NaCl)

Προσθήκη ασβεστούχων πετρών
Προσθηκη Αλατος Μαγνησιου

(πρόσθεσα και μαγειρική σόδα, και co2, και αλάτι της ΑPI).
Πέτρες ασβεστολιθικές δεν έχω βάλει, αλλά όταν είχα βάλει (κατά λάθος) είχε φτάσει στο 17 κάποια στιγμή, και πανικοβλήθηκα μέχρι να ανακαλύψω το υδροχλωρικό για να καταλάβω τι πήγαινε στραβά.
-------------------------
πως μετριέται το tds?
Yπάρχει σχετικό test?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amangos : 24-04-11 στις 19:26 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01666 seconds with 10 queries