Καλησπέρα, σήμερα έκανα τις πρώτες μου κινήσεις. Δυστυχώς μου είναι αδύνατο να αλλάξω άμεσα το περιβάλλον του αλλά προμηθεύτηκα το Εsha 2000 και ξεκίνησα με διπλάσια δόση (όπως συνιστά και στις οδηγίες για πολύ άρρωστα ψάρια), αφου πρώτα έκανα ολική αλλαγή νερού και προσπαθώ να κρατήσω την θερμοκρασία σταθερά πάνω από 25 βαθμούς C. Παρατήρησα μια αλλαγή στη διάθεση του μονομάχου μου, καθώς πλέον αντιδράει στις κινήσεις μου έξω από το πλαστικό της γυάλας και δεν είναι κολλημένος στα τοιχώματα όπως ήταν χθες... Είναι στοιχεία που φέρνουν αισιοδοξία; Έχοντας τον κοντά σε παράθυρο με περισσότερο φως παρατήρησα πράγματα που δεν φαίνονται καλά στις φωτογραφίες. Όπως άσπρες κοιλίδες (αναφέρονται σε συμπτώματα fin rot) αλλά και το κεφάλι του είναι γενικότερα πιο φουσκωμένο και έχει σκουρίνει σαν να έχει μελανιάσει (αυτό είναι απο fin rot ή κάτι άλλο;

). Σε μια προσπάθεια να τον ταίσω 1-2 flakes από τα συνηθισμένα που του δίνω φάνηκε να μην θέλει να φάει και κατέβηκε στον πάτο (κάτω από την γέφυρα που όταν ήταν υγειέστατος πάντα κατέβαινε τα βράδια) αλλά υποθέτω ότι το φουσκωμένο στόμα του μόνο όρεξη για φαι δεν του δίνει...
Σκοπεύω να συνεχίσω με ολική αλλαγή και πάλι στο νερό του αύριο και διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα καθώς και την συνέχιση της θεραπείας με το Εsha 2000... Μακάρι να πάνε όλα καλά και από βδομάδα να προμηθευτώ το νέο του σπίτι μεγαλύτερο ή ίσο με 50 lt με όλο τον εξοπλισμό και με έτοιμο μπόλι από φίλο μου!