Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 20-04-11, 23:38
Το avatar του χρήστη tsilojohn
tsilojohn Ο χρήστης tsilojohn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-08-2009
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 980
Προεπιλογή Καλλιέργεια Bean Beetle

Bean Beetle

Η καλλιέργεια του σκαθαριού των φασολιών είναι μάλλον η πιο εύκολη καλλιέργεια τροφής για τη διατροφή των βατράχων. Για την έναρξη μιας καλλιέργειας εκτός από 30-40 σκαθάρια το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα πλαστικό δοχείο και μια ποσότητα μαυρομάτικα φασόλια ικανά να καλύψουν 4-5 εκατοστά του πάτου του δοχείου μας. Τα σκαθάρια δεν χρειάζονται νερό ή τροφή εκτός από τα φασόλια.


Γενούν τα αυγά τους πάνω στα φασόλια και από την στιγμή που θα εκκολαφθούν χρειάζονται 45 με 60 μέρες(ανάλογα την θερμοκρασία) για να γίνει η προνύμφη ενήλικας ,ενώ ο χρόνος ζωής του ενήλικα κάνθαρου είναι 14 μέρες.

Για την συγκομιδή των σκαθαριών μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα διηθητικό χαρτί (φίλτρο Γαλλικού καφέ ) ή ένα κομμάτι αυγοθήκης ώστε να αναρριχηθούν πάνω τους και με ένα τίναγμα τα σκαθάρια να βρεθούν μέσα στο vivarium.Για να διατηρήσουμε τις καλλιέργειες πρέπει κάθε 3-4 εβδομάδες να προσθέτουμε νέα στρώση (2-3εκ) από μαυρομάτικα φασόλια.Στους 26 C έχουμε μέγιστο ρυθμό αναπαραγωγής. Πρέπει επίσης να προσέξουμε την αυξημένη υγρασία διότι θα σαπίσουν τα φασόλια και θα αναπτυχθούν μύκητες με σύνεπεια την καταστροφή της καλλιέργειας.

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01466 seconds with 10 queries