Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-04-11, 15:44
Το avatar του χρήστη theodor72
theodor72 Ο χρήστης theodor72 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Εγώ εφαρμόζω εδώ και αρκετούς μήνες το σύστημα της σπαστής φωτοπεριόδου. Υποθέτω πως τα ψάρια μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Να πω την αλήθεια, αν κρίνω από τα παιχνίδια και το flaring που κάνουν κατά το διάστημα αυτής της "ανάπαυλας" , μάλλον το διασκεδάζουν περισσότερο. Πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να αποδείξει πως τα ψάρια έχουν πρόβλημα με το άνοιγμα ή σβήσιμο των φώτων όταν βρίσκονται σε ένα σωστά στημένο ενυδρείο για κάποιο διάστημα. Άλλωστε το σβήσιμο των λαμπών κατά την διάρκεια της ημέρας σε ένα δωμάτιο με νορμάλ φυσικό φωτισμό, εγώ δε θα το θεωρούσα με την εξομοίωση της νύχτας, αλλά της συννεφιάς και της καταιγίδας που συχνά εμφανίζονται στα τροπικά δάση.

Τώρα η επίδραση αυτής της διακοπής στα φυτά, είναι αμφιλεγόμενη. Κάποιοι (λίγοι) την αντιμετωπίζουν θετικά, και κάποιοι άλλοι (περισσότεροι) αρνητικά. Πολύ πιθανόν να διακόπτει και να καθυστερεί την ανάπτυξη των φυτών, ιδίως σε ενυδρεία υψηλών απαιτήσεων (και από τα φυτά και από τον χομπίστα). Κάπου είχε κάνει παλιότερα μια αναφορά ο Raven.
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01328 seconds with 10 queries