Πήρα αφορμή και έκανα αυτήν την ερώτηση γιατί σήμερα είχαμε διακοπή ρεύματος για 3 ώρες και τέσταρα λίγο έτσι το UPS που αγόρασα πρόσφατα (1000mVA & 600Wαν θυμάμαι καλά)...
Σε αυτό είχα συνδέσει τα δύο φίλτρα και τον θερμοστάτη (200W). Μου έκανε εντύπωση ότι μετά από 2 ώρες άδειασε το UPS!! Ετσι σκέφτηκα ότι αν η θερμοκρασία αργει να πέσει γενικά (κάτι που ισχύει) γιατί να μην έχω στο UPS συνδεδεμένα μόνο τα δύο φίλτρα που καίνε 15W και τα δύο και όχι τον θερμοστάτη που επιβαρύνει πάρα πολύ το UPS? Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει φιλτράρισμα το νερό πολλές ώρες...
Στο τέλος τέλος συνδέω έναν δεύτερο θερμοστάτη που τον ρυθμίζω να ανάψει ας πούμε 3-4 βαθμούς πιο κάτω από κει που δουλεύει το ενυδρείο φυσιολογικά, άρα θα ενεργοποιηθεί μετά από κάποιες ώρες, όσο χρειάζεται το νερό να πέσει σταδιακά από μόνο του...
Σήμερα η διακοπή ήταν 3 ώρες και όλα μια χαρά! Αν ήταν 10 ώρες? Αν δεν είχα συνδέσει το θεμοστάτη το νερό θα φιλτραριζόταν όλες αυτές τις ώρες...
Συμφωνείτε με τις σκέψεις μου? Κάποια δική σας πρόταση-ιδέα? Πως έχετε σκεφτεί εσείς να αντιμετωπίσετε μία τέτοια περίπτωση?
Ευχαριστώ!
|