Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 14-04-11, 15:28
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Το πρώτο που ήθελα να πω είναι όταν ξεκινήσεις τη λίμνη, αυτό που πρέπει να φοβάσαι είναι το πως θα καταφέρεις να πείσεις τη σύζυγο σου, να διατηρήσεις τα ενυδρεία σου! Εννοείται καμία σχέση των δύο! Το ένα το ζεις και περιφέρεσαι σε αυτό, ενώ το άλλο απλά το παρακολουθείς σαν τηλεόραση!

Πλάκα-πλάκα... Όλοι ξεκινάμε με μικρά συστήματα, ξηλώνουμε και μεγαλώνουμε δίνοντας στο τέλος πολύ περισσότερα λεφτά απ' ότι θα δίναμε αρχικά για ένα μεγάλο και σωστό κύκλωμα. Να σου πω πως πήρα προσωπικά το θέμα.
Η σκέψη για λίμνη μου ήρθε στο μυαλό 12 χρόνια πριν, πριν ακόμα να έχω διαδίκτυο. Έκανα μια μικρή λιμνούλα 1200 λίτρα, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου έλεγα ότι δεν αρκεί, θέλω μεγαλύτερη και πιο σωστών προδιαγραφών για κοι! Πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια, αποταμιεύοντας και διαβάζοντας μέχρι βασικά να είμαι σε θέση οικονομική και με τεχνογνωσία να την κατασκευάσω όπως ονειρευόμουνα. Ακόμα απέχει το έργο από το τελικό αποτέλεσμα που θέλω να δώσω...(ένα-δύο χρόνια δουλειάς ακόμα).

Όπως και να' χει, να επενδύσεις σε μια αντλία που θα σου γυρίζει το ολικό όγκο του νερού τουλάχιστον 2 φορές την ώρα. Για δεξαμένη 2,500 λίτρων, καλύτερα μια αντλία των 5000 κ.λ.π. Οι πιέσεις, τα ύψη και η φίλτρανση συνήθως σου μειώνουν την αρχική ροή της αντλίας.

Λάινερ να πάρεις οπωσδήποτε EPDM και άνω του 1 χιλ πάχους για να μην έχεις μελλοντικά μεγάλα προβλήματα. Η τιμή που βρήκες είναι πολύ ακριβή.

UV αρχικά θα χρειαστείς γιατί το πράσιμο νερό είναι παράγοντας που δεν θα αρέσει στη σύζυγο σου (δοκιμασμένο, ξέρω!). Τα φυτά άλλωστε απαιτούν χρόνο ή και χρώνια ώστε να φτάσουν σε σημείο να καλύψουν τόση επιφάνεια που θα εκτοπίσουν την ανάπτυξη άλγης (αιωρούμενης, τριχοειδούς).
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01875 seconds with 10 queries