Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 14-04-11, 00:10
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Απο κατω προς τα πανω, ενα coarse (χοντροτρυπο) σφουγγαρι, μετα ολο σιποραξ ή αλλο καλο βιολογικο υλικο και στο πανω καλαθι (αν χωραει) βιολογικο, μετα τυρφη (σε δυο καλτσες που θα τις αλλαζεις εναλλαξ, την πιο παλια καθε φορα - και να προσεξεις να πιασουν ολο το πλατος του καλαθιου γιατι το νερο θα φευγει απο το πλαι, και επισης να μη τη βαλεις σφιχτα και γινει στουμπος αφου φουσκωνει με το νερο) και στο τελος μια λεπτη ξασμενη/αραιωμενη φετα filerwool ή fine (ψιλοτρυπο) ασπρο σφουγγαρι.
Για τις πρωτες 4-5μερες καλο θα ηταν να βαλεις και ενεργο ανθρακα στη θεση της τυρφης, τον οποιο μετα θα πεταξεις αφου θα εχει τραβηξει οτι χημικο καταλοιπο μπορει να εχει το ενυδρειο.

Οταν πεφτει η ροη σημαντικα, θα πλενεις με ζεστο νερο τα σφουγγαρια και θα αλλαζεις το filterwool (ή θα πλενεις οσο κρατιεται σε καλη κατασταση το ασπρο ασφουγγαρι αν βαλεις τετοιο τελικα). Τα βιολογικα, αν ατα βλεπεις να εχουν πιασει χοντρο σκουπιδι, θα τα κουνας ελαφρα με το καλαθι, μεσα σε λεκανη με νερο που εχεις βγαλει απο το ενυδρειο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01458 seconds with 10 queries