Θέμα: Οδηγίες.
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 10-04-11, 20:41
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από elias 68 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω το juwel record 60 στρώνω με safe start και είμαι στην 18η μέρα. Στο βυθό εχω jbl manado λίπασμα 6 πόντους.Φυτά εχω ανουμπια νανα,barteri και εχθές έβαλα vallisneria rubra πίσω, hygrophila corymposa μπροστά και ακριβως στη μέση cryptocoryne wendtii. Λίπασμα εβδομαδιαίο sera florena και ταμπλέτες της dennerle cryptocoryne tabs. Απο φωτισμό εχω τη daylight t8 15watt με ανακλαστήρα και διαρκεί 8 ώρες. Αγόρασα μια plant της sera αλλά το φώς της τα κοκκινίζει πολύ και την έβγαλα. Να βάλω και 2η λάμπα ή θα μπλέξω με άλγες? Ποια η γνώμη σας για co2 της sera με ταμπλέτες? Βακτήρια ρίχνω της api, test υγρά εχω αλλά δεν εχω κάνει μετρήσεις. Πότε να κάνω και πότε χρειάζεται αλλαγή νερού? Απο ψαράκια εχω 6 platy, 4 είχα αγοράσει αλλά ο pet έκανε <λάθος> και μου έδωσε 3 αρσενικά και ενα θηλυκό και ετσι αναγκαστικά τα έκανα 3 ζευγάρια. Θερμοκρασία εχω 26 βαθμούς και οσο για τις ταμπλέτες έβαλα μια στην cryptocoryne μια στη hygrophila και δύο στις vallisneria που τις σκόρπισα γιατί ήταν 6 ρίζες. Αν χρειάζομαι δύο λάμπες τι να βάλω plant, grolux, daylight, μπλέ, γιατί εχω ακούσει όλους τους συνδιασμούς. Συγκεκριμένα απο 4 pet πήρα τέσσερις διαφορετικές γνώμες με τις λάμπες που προανέφερα. ΤΈΛΕΙΑ. Αν με καλύπτει το co2 της sera θα μπορούσα να βάλω και ενα κόκκινο φυτάκι εκτός απο το κερατόφυλλο που δεν βρήκα και θα βάλω?
Καλοριζικο.
Βαλε και καμια φωτο.

Παμε με τη σειρα.
Στρωσιμο.
Απο τη στιγμη που εχεις ψαρια μεσα και εισαι ακομα στο στρωσιμομ\ επρεπε να μετρας οπωσδηποτε και να επεμβαινεις αναλογα αν ανεβαζει αμμωνια νιτρωδη (και οταν στρωσει μετρηση νιτρικα).

Λιπανση αν δεν εχεις σκοπο να το κανεις πιο απαιτητικο φυτεμενο, τσαμπα εβαλες υποστρωμα, ενω βαζεις και ταμπλετες και γενικο λιπασμα.
Γενικα σε νεο ενυδρειο δεν βαζουμε λιπασματα χωρις λογο.
Φωτισμος (ενταση), λιπανση και παροχη διοξειδιου εξαρτουνται απο την ποσοτητα και απαιτητικοτητα φυτων, και μαλιστα σε ισορροπια.
Αν ανεβαζεις φωτισμο χωρις να βαζεις διοξειδιο και χωρις να εχεις σωστη αναλογια λιπασματων και φυσικα φυτα που θα τα καταναλωνουν ολα αυτα, θα γινει της Παναγιας της Αλγοκρατουσας.
Οι ταμπλετες ειδικα και το υποστρωμα λιπανσης ειναι συνηθως πλουσια σε σιδηρο, κατι που ειναι σοβαρη αιτια αλγων.
Αναλογα τι θα κανεις με τα υπολοιπα (φωτισμο διοξειδιο και φυτομαζα) θα κανονισεις και την λιπανση.

Με την daylight (αρκετα φωτεινη και ασπρη) που ηδη εχεις, καλο ταιρι κανει με την nature που την βαζει και η juwel σαν ταιρι.
Γενικα για φυτα κανουν οι λαμπες 3000-6000Κ και ειναι
Αν δεν σου αρεσει το κοκκινο ροζ χρωμα δεν θα σου αρεσει ουτε η grolux.
Τι χρωματα θελεις να τονιστουν?
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01697 seconds with 10 queries