Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 07-04-11, 16:51
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 26-05-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Μηνύματα: 3.551
Προεπιλογή

Να συμπληρώσω κι εγώ ότι θεωρώ πολύ σημαντικές αυτές τις τροφές για την καλή υγεία των ψαριών και τη σωστή τους ανάπτυξη.
Συχνά κολλάμε στις ιδανικές συνθήκες διατήρησης (τιμές νερού, θερμοκρασία, λίτρα, μήκος και διαμόρφωση ενυδρείου, ιχθυοφόρτιση κλπ)
και παραβλέπουμε την εξίσου σημαντική (κατά τη γνώμη μου) παράμετρο της σωστής διατροφής, αρκούμενοι στις εύκολες, αποξηραμένες τροφές.

Από τότε που ταΐζω τακτικά ζωντανές τροφές (γκρίνταλ, microworms και αρτέμια), συχνά κατεψυγμένες (daphnia και bloodworms),
αραιά και που φρέσκα λαχανικά και μουλιάζω κάπου κάπου τις αποξηραμένες σε υγρές βιταμίνες, είδα τεράστια διαφορά στα ψάρια μου.
Είναι πιο ζωηρά και ορεξάτα, τα χρώματα πιο έντονα, αρρωσταίνουν σπανιότερα, οι απώλειες μειώθηκαν. Τυχαίο?? Δε νομίζω...

Eιδικά στον γόνο και στα ανήλικα ψάρια, ταΐζοντας αποκλειστικά ζωντανές τροφές, είδα μέχρι και διπλασιασμό στην ταχύτητα της ανάπτυξης
και συχνά έφτασε στην ενηλικίωση το σύνολο μιας γέννας, όταν με τις αποξηραμένες (πούδρες, σκόνες κλπ) το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 60-70%.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02159 seconds with 10 queries