Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-07-04, 23:33
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Προεπιλογή Re: Αυξημένα NO3 σε reef

Αντε αφού δεν απαντάει κανένας να απαντήσει ο κάφρος.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
Προμηθεύτηκα R.O. Tunze 95 lt/h
Δεν με άκουσες αλλά καλορίζικο. Αν θέλεις να σου προτείνω και δοκιμασμένη πατέντα.Πάντα με αμοιβή (ας πούμε ένα τραπέζι στο Δίκτυ στο Ηράκλειο). Πιστεύω ότι η πατέντα είναι εγκεκριμένη από τους χρήστες που τη δοκίμασαν.
Παράθεση:
Επίσης εδώ και 2 μήνες έχω εγκαταστήσει sera biodenitrator Αμμωνία=0,NO3(red sea)=40 NO3(aq. pharm.)=70 NO3(red. sea) νερού biodenitrator=40 ΝΟ2=0 P04=0,25 Ca=400 Alkalinity=3,0 KH=10PH (με ηλεκτρον. ΡΗμετρο Hanna)
Εδώ με μπέρδεψες. Αν οι μετρήσεις έχουν γίνει με το ίδιο τεστ τότε ο Sera δουλεύει. Εκεί θα κάνεις μετρήσεις με σταθερές συνθήκες και θα δεις αν οι τιμές μειώνονται. Αν όχι - αυτό περιμένω - απλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με το βάρος που έχει άρα δεν είναι αρκετός. Εκεί είτε αγοράζεις επιπλέον denitrator είτε αγοράζεις ένα σοβαρό skimmer είτε βάζεις ένα εξωτερικό φίλτρο με κάρβουνο. Για εμένα η πιο οικονομική λύση (μακροπρόθεσμα) είναι το skimmer.
Το ph προς το παρόν μη σε απασχολεί. Ας βγουν τα άλλα από τη μέση και βλέπουμε.
Παράθεση:
Τέλως απαλλάχτηκα από τις ανεμώνες εδώ και 20 μέρες.
Λυπάμαι αλλά στο είχα πει. Δυστυχώς οι άτιμες είναι δύσκολες και κατά την εκτίμησή μου είχες πολλά φάουλ.
Παράθεση:
Επίσης άλλη μία ερώτηση κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τις λάμπες φθορίου;;
Η εκτίμηση είναι έτος. Προσωπικά για το reef μπορεί και να κατέβαινα στο 9μηνο ίσως και το 6μηνο για να μην πέσω κάτα από το ανεκτό.
Νίκος
ΥΓ Αλέξανδρε κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν κρατιέμαι.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01399 seconds with 10 queries