Θέμα: να βάλω CO2?
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-07-04, 01:41
Το avatar του χρήστη dim
dim Ο χρήστης dim δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην dim
Προεπιλογή

Καλώς (και ευτυχώς) σας βρήκα. Δεν ξέρω αν δεν είχα PC κ πρόσβαση στο internet τι θα έκανα κ τι ‘πατάτες’ θα έτρωγα. Όχι ότι τώρα δεν θα τις κάνω (ήδη έκανα κάμποσες ) άλλα θα γλιτώσω πολλά και το κυριότερο θα μάθω τουλάχιστον τα πράματα όπως πρέπει.
Το ενυδρείο λειτουργεί 40 μέρες. Οι μετρήσεις σημερινές.
PH=7.8
GH=11 dH
KH=14 dH
NH3=0 mg/l
NO2=<0.3 mg/l
NO3=25 mg/l
Το PH όποτε το μετρούσα έβγαινε 8.2, και στο μικρό το ενυδρειάκι που έχω τόσο βγαίνει. 7.8 βγαίνει εδώ και 10 μέρες περίπου. Από τότε που έβαλα τα φυτά. Έχει πέσει λόγο φυτών?? Τι άλλαξε??
Λάμπα έχω μια 18W της arcadia η οποία γράφει ‘original tropical lamp’ και η οποία γράφει ότι είναι και για φυτά και πήρα ακόμη μία 18W της ίδιας εταιρίας η οποία γράφει ‘fresh water lamp’ και κάνει κ αυτή για φυτά αλλά δεν την έχω βάλει ακόμη.
Υπόστρωμα έχω 3 πόντους χαλίκι ψιλό.
Αλλαγές κάνω κάθε εβδομάδα 1/3.
Φίλτρο έχω εσωτερικό της Hydor 900l/h. (το νερό είναι πάντοτε λιγάκι θολό. Δεν έχει καλή διαύγεια. Είναι θέμα φίλτρου??)
Έχω αεραντλία την οποία την έβγαλα 2-3 φορές κ μετά από ώρες τα ψάρια ανέβαιναν πάνω για να πάρουν αέρα. Δεν ξέρω τι φταίει(μάλλον θα ξέρετε εσείς ) αλλά την ξαναέβαλα σε λειτουργία. Είναι κ ο λόγος που δεν έχω βάλει ακόμη CO2. έχω κάνει DIY συσκευή η οποία δουλεύει κανονικά. Στο θέμα της διάχυσης δεν ξέρω τι θα κάνω αλλά μάλλον θα την συνδέσω στο σωληνάκι της αεραντλίας. Θα κάνει δουλειά??
Τι ψάρια εννοείς? Νέον, Rasboras. Αυτά είναι καλά? Κ τι άλλα?
Τα γατόψαρα τρώνε άλγη?
Έχω πάρει 3 βιβλία κ ψάχνω για πληροφορίες στο internet. Αλλά πιστεύω ότι η θεωρία με την πράξη έχει κάποια διαφορά. Κ σαν καινούριος ψιλομπερδέυομαι. Όσο κ να διαβάσεις χρειάζεται εμπειρία για να μάθεις.
Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον που έδειξες και ελπίζω να μην κούρασα πάρα πάρα πολύ.!

ΥΓ:ευχαριστώ κ τον αστερη για την egeria densa.(όντως μεγαλώνει πολύ γρήγορα )
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01757 seconds with 10 queries