Καλωσορισες dim .
Kαταρχην χρειαζεται να δωσεις κι αλλα στοιχεια για το ενυδρειο σου . Ποσο καιρο ειναι σε κανονικη λειτουργια , μετρησεις για αμμωνια-νιτρωδεις ριζες-νιτρικα αλλατα , ειδος λαμπτηρα , τι εχεις ως υποστρωμα , καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου , πως φιλτραρεις το νερο σου , χρησιμοποιεις αεραντλια , με ποιο τροπο διαχεεις co2; αυτες νομιζω οτι ειναι οι βασικες παραμετροι που θα πρεπει να κουμανταρεις σωστα για να εχεις ενα υγιες ενυδρειο με φυτα (μαζι φυσικα με τον αριθμο και τα ειδη ψαριων-φυτων και τα ph , kh και gh που ηδη σε απασχολουν).
Επισης σημαντικο ειναι να ξεκαθαρισεις τι ειδους ενυδρειο θελεις . Ενα ενυδρειο με φυτα χαμηλων απαιτησεων σε φωτισμο , θρεπτικα συστατικα και κλαδεματα ειναι μια καλη επιλογη για αρχη . Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να βγαλεις ολα σου τα ψαρια και στην θεση τους να βαλεις δυο ειδη μικρων σμηνοψαρων με εναν αρκετο για το ενυδρειο σου πληθυσμο αλγοφαγων ψαριων που θα ειναι συμμαχος στον βασικο εχθρο σου , την αλγη .
Το co2 σ'αυτην την φαση ναι μεν δεν ειναι απαραιτητο αλλα και τα φυτα σου θα ωφεληθουν και εσυ θα αποκτησεις εμπειρια στην χρηση του .
Διαβαζε οσο μπορεις θεματα γυρω απο το χομπυ σου dim .
Καλη επιτυχια .
|