Οτιδήποτε δεν επηρεάζει τη χημεία της υδάτινης στήλης και αποτελεί κρυψώνα για τις κιχλίδες, μπορεί να μπει στο ενυδρείο σου.
Προσωπικά σε συμβουλεύω να μην σπαταλήσεις λεφτά για κιούπια και σταμνάκια, αλλά να μαζέψεις εσύ τις πέτρες που σου αρέσουν. Απλά θα πρέπει να προσέξεις να στήσεις τις πέτρες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσεις όσες πιο πολλές τρύπες/σπηλιές/κρυψώνες μπορείς. Και πιο φυσικό look θα έχει το ενυδρείο και cost saving σημαντικό θα έχεις.
Από την άλλη μεριά, πρόσεξε μην υπερφορτώσεις το ενυδρείο σου με πέτρες, εάν δεν είσαι σίγουρος για τη βάση του. Επίσης, πριν αρχίσεις να βάζεις πέτρες μέσα κρίνεται πιστεύω αναγκαίο να βάλεις ένα φελιζόλ στον πάτο του ενυδρείου για να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστα με τους μικρούς σκαπανείς... Δεν έχω καταλάβει εάν το ενυδρείο σου είναι άδειο ή γεμάτο. Καλό πάντως θα ήταν να μπει και ένα φελιζόλ με ίδιες διαστάσεις με τον πάτο, μεταξύ του πάτου και της βάσης για περισσότερη σταθερότητα και "ισοκατανομή" του βάρους...
Υ.Γ. Στήνω τώρα ένα ενυδρείο για κιχλίδες. Την τελευταία εβδομάδα την έχω αναλώσει αποκλειστικά και μόνο στο aquascaping του ενυδρείου. Εχω στήσει/ξεστήσει τις πέτρες πάνω από 10-15 φορές...