να πω οτι ο λογος που τα γραφω εδω ειναι γιατι ετσι μπορω να τα κοιταω καθε μερα σαν ημερολογιο και να βλεπω τι προοδος γινεται και εχω και το μπονους οτι μου δινετε και συμβουλες ταυτοχρονα

το λεω για να μη νομιζετε οτι το κανω για να σας ζαλιζω με τις μετρησεις μου

οποτε οι αποψινες μετρησεις ειναι:
NH4NH3 0.5 δε λεει να πεσει αποκει αλλα τουλαχιστον δεν ανεβηκε.
PH 7.5 με βαση το
http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html
η ελευθερη αμμωνια μου ειναι 0.00959
ΝΟ2 0.3mg/l αυτο ανεβηκε απο χτες.μια θεση παραπανω στην κλιμακα του τεστ.
ΝΟ3 10 (η εκει κοντα ισως 8-9)
θα γινει μεγαλη αλλαγη αυριο με το αδεισμα του ενυδρειου θα ριξω stress coat αποψε.
-------------------------
εκανα 30% αλλαγη τωρα με αντιχλωριο και βακτηρια microbe lift στο καινουριο νερο.θα κανω μετρησεις σε καμια ωρα να δουμε που βρισκομαστε. το νερο ειναι πεντακαθαρο πλεον,δεν υπαρχει ιχνος θολουρας.στο υπομνημα για την αμωνια εχω διαβασει οτι το bacterial bloom μπορει να ειναι ενδειξη αμωνιας στο νερο και οτι υπαρχει η εκρηξη βακτηριων τα οποια δεν προλαβαινουν να κατσουν καπου κιετσι αιωρουντε στο νερο κτλπ.αυτο το μηχανισμο δεν τον εχω καταλαβει καλα ρε παιδια υπαρχει κανενα αρθρο που μπορειτε να μου προτεινετε να διαβασω?ειδικα σε οτι εχει να κανει με το bacterial bloom εννοω.κατι αλλο που διαβασα ειναι οτι ενδειξη μπορει να ειναι και η εντονη μυρωδια.δεν ξερω τι ειδους μυρωδια ειναι αυτη αλλα μεχρι πριν απο καμια δεκαρια μερες υπηρχε οντως μια ασχημη μυρωδια στο νερο εντονη.δηλαδη μυριζε στο δωματιο.τωρα δεν υπαρχει πλεον η ειναι παρα πολυ λιγο,δηλαδη πρεπει να ανοιξω καπακι και να βαλω το κεφαλι για να μυρισω μια υποψια αυτου που ητανε.σχεδον καθολου δηλαδη.ισα ισα που μυριζει πιο καθαρο το νερο τωρα,ετσι μου φαινεται.