Καλημέρα και από εμένα.
Δεν είμαστε για να κάνουμε multiple quotes, γράφηκαν τόσα πολλά και όλα αρκετά ενδιαφέροντα και θα καταλήξει σεντόνι.
Το συμπέρασμα που τουλάχιστον εγώ έχω καταλήξει είναι ότι τελικά όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στον καθένα από εμάς.
Τι εννοώ... Όταν εμείς έχουμε πλήρως κατανοήσει τουλάχιστον το πως και το γιατί "στρώνουμε" το ενυδρείο και ολα τα βασικά, όταν εφαρμόζουμε πλήρως όλες τις ρουτίνες μας, όταν γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του κάθε ψαριού το οποίο έχουμε στα ενυδρεία μας, όταν η "παραλαβή" των ψαριών γίνεται από συνειδητοποιημένους συγχομπίστες ή από αξιόπιστους εμπόρους, όταν τα ψάρια μας τα έχουμε μόνα τους στο ενυυδρείο ή στην περίπτωση συμβίωσης τους με άλλα είδη (επειδή μας φαίνονται λίγα ή άδειο το ενυδρείο) φροντίζουμε να έχουν τις σωστές συνθήκες διατήρησης τους (ή την μέγιστη συμβατότητα), όταν φροντίζουμε να έχουμε διαθέσιμες το δυνατόν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τα ψάρια που έχουμε στα ενυδρεία μας, τότε ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να χρειαστούμε κάποιον ειδικό για τα ψάρια μας.
Το θέμα είναι ότι όταν τον χρειαστούμε, επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, και επειδή το κακό γίνεται πάντα σε περίεργες ώρες και ημέρες, απευθυνόμαστε στο φόρουμ και στο κάθε φόρουμ, όπου θα ακούσεις κάθε γνώμη και άποψη. Για να πάρεις σωστή και ολοκληρωμένη άποψη θα πρέπει να δώσεις όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες καθώς και όσο το δυνατόν πιο "αποκαλυπτική" φωτογραφία. Απαντήσεις στην αρχή θα πάρεις πολλές. Και εδώ χρειάζεται υπομονή (όπως στην αρχή) ώστε να περιμένεις απαντήσεις από κατάλληλα άτομα και να μην εφαρμόσεις οτιδήποτε προτείνει ο οποιοσδήποτε είδε, άκουσε, του είπαν, νομίζει κάτι. Και πάνω απ' όλα να έχει κάποια λογική βάση αυτό το οποίο έχει προτείνει....
|