Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-03-11, 14:03
OlgaM Ο χρήστης OlgaM δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη, Νέα Παραλία
Προεπιλογή

Το έβαλα πίσω από χθες και φαίνεται να έχει ηρεμήσει προς το παρόν. Με έχει κουράσει απίστευτα αυτή η "παραφιλολογία" για τα ψάρια. Τι εννοώ. Για όλα τα κατοικίδια αρμόδιος είναι πάντα κάποιος κτηνίατρος, ο οποίος τα εξετάζει και σου λέει ποιος είναι ο τρόπος να τα κρατήσεις υγιή και καλά. Με τα ψάρια δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που συμβαίνει. Όλοι, σχετικοί και άσχετοι, έχουν απόψεις οι οποίες είναι και αντιφατικές μεταξύ τους. Δεν υπάρχει κάποιος επιστήμονας που υπεύθυνα μπορεί να έρθει, να εξετάσει το ενυδρείο και τα ψάρια και να σου πει τι πρέπει να κάνεις? Ένας Θεός ξέρει πόσο έχω διαβάσει και μέσα σε ένα δίμηνο πόσες πληροφορίες έχω πάρει. Ε, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι δυνατόν ποτέ να αποκτήσω τη δυνατότητα να κάνω σωστή διάγνωση στις ασθένειες που έχουν τα ψάρια μου. Τι σημαίνει αυτό, ότι μέχρι να μάθω ( έστω τα στοιχειώδη, γιατί σωστή γνώση αποκλείεται από το ίντερνετ και τα φόρουμ μόνο ) θα πρέπει να έχω "σκοτώσει" μερικές δεκάδες? Ή να δεχτώ το γεγονός π.χ. ότι κάθε ένα εξάμηνο θα ξοδεύω 10 -20 ευρώ για να ανανεώνω τα ψάρια στο ενυδρείο μου? Δεν είναι λογικό αυτό ούτε υπεύθυνο. Σκοπός είναι να ξέρει κανείς πώς να παράσχει στα ζωντανά που έχει ήδη τις σωστές συνθήκες και αυτό είναι αδύνατο αν δεν έχει υπεύθυνη βοήθεια από κάποιον που έχει σπουδάσει σχετικά. Επομένως, εάν έχει κανείς υπόψη του το τηλέφωνο κανενός κτηνίατρου στη Θεσσαλονίκη με εξειδίκευση στα ενυδρεία, θα με εξυπηρετήσει πολύ να μου το στείλει, έστω με π.μ. Ευχαριστώ

Υ.Σ. Με τα τέστ που κάνω σπίτι μου, τα Νο3 βγαίνουν μια χαρά ( 10 - 20 ). Την Παρασκευή πήγα σε ένα petshop, στο οποίο από ό,τι ανακάλυψα τυχαία πηγαίνουν πολλά μέλη του GAP, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της "ακεραιότητας" του μαγαζιού και κάναμε εξειδικευμένα τεστ για αμμωνία, No2 kai No3. Η αμμωνία και τα νιτρώδη βγήκαν μηδέν, αλλά τα νιτρικά βγήκαν ένα "υποπτο" χρώμα, του οποίου όμως η διάγνωση ήταν επισφαλής γιατί το τεστ έγινε βράδυ και ο έλεγχος του χρώματος έγινε υπό ακατάλληλο φωτισμό. Αυτό ως απάντηση στό εάν έριξα τα νιτρικά μου - η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω, γιατί με τα δικά μου τεστ βγαίνουν μια χαρά.

Page generated in 0,01474 seconds with 10 queries