Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 02-03-11, 16:06
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 26-05-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Μηνύματα: 3.551
Προεπιλογή

Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Τα pencil fish θέλουν μαλακό και όξινο νερό με ΡΗ κοντά στο 5, οπότε είναι ακατάλληλα για νερό βρύσης (δεν μας λες τιμές ΡΗ και σκληροτήτων).
Τα τιγράκια επίσης θέλουν μαλακό νερό και κυρίως πρέπει να διατηρούνται σε κοπαδάκια τουλάχιστον 5-6 ατόμων, οπότε το 1 μόνο του είναι λάθος.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν για τα κορυντόρας, με την επιπρόσθετη επισήμανση ότι θέλουν λεπτή άμμο για να μην τραυματίζουν τα μουστάκια τους.
Και τα loaches και ο πλέκο αρέσκονται σε πιο μαλακό νερό από αυτό που συνήθως βγάζουν οι βρύσες μας και μεγαλώνουν αρκετά (pleco και clown).

Τα πλαστικά φυτά καλό θα ήταν ν' αντικατασταθούν με αληθινά, ξεκινήστε με τα εύκολα, δες εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537

Τα guppies και mollies θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τα ψάρια που ήδη έχει, σκληρό και αλκαλικό νερό με ΡΗ πάνω από 7,5.
Αν δεν θέλει να ασχοληθεί με Αντίστροφη Όσμωση, τύρφη κλπ και θέλει να βάζει σκέτο νερό βρύσης, καλύτερα να τα δώσει όλα και να βάλει μόνο
guppies και mollies, άντε και πλάτυς ή ξιφοφόρους (όχι ταυτόχρονα τα 2 τελευταία, γιατί υβριδίζουν).

Τέλος με ανησυχεί το πώς χάθηκαν τα προηγούμενα ψάρια, έφταιγε κάποια σθένεια ή μήπως τα κρατούσε σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες??
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να το ρίξετε στο διάβασμα και κυρίως να δείτε τις απαιτήσεις του κάθε ψαριού, πριν προχωρήσετε.

Και για ότι δεν καταλαβαίνετε, εδώ είμαστε, ρωτήστε.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01706 seconds with 10 queries