Μετά από πολύ διάβασμα που έκανα στο φόρουμ διαπίστωσα αρκετά λαθάκια (λαθάρες). Καταρχάς το χρώμα του το χρυσοψαράκι το έχασε από πολύ νωρίς (από κίτρινο άσπρο), μάλλον από στρες λόγω των αρχικών "δολοφονικών" συνθηκών με 6 χρυσόψαρα απευθείας μέσα. Αυτό επέζησε χάνοντας μόνο το χρώμα του. Αλλαγές νερού κάνω κάθε 3-4 μέρες, αφηνοντας το νερό να πιάσει θερμοκρασία περιβάλλοντος και χρησιμοποιώντας και αντιχλώριο.
Το να βάλω και άλλο ψαράκι μετά από διάβασμα το εγκατέλειψα σαν ιδέα, αλλα πραγματικά θέλω να κρατήσω αυτό το χρυσοψαράκι στα 40 λίτρα.
Μετρήσεις του νερού έκανα μόνο με στικάκι όπου όλα φαίνονται φυσιολογικά αλλά περιμένω τώρα παραγγελία τα τεστ της ΑΡΙ.
Μάλλον είχα όμως και σοβαρό πρόβλημα με το φιλτρο μου, το οποίο είναι του ενυδρείου και ουσιαστικά αποτελειται από μία αντλία η οποία"ανεβάζει" το νερό σε ένα επιμηκες δοχείο το οποίο όμως περιείχε μόνο υαλοβάμβακα (ο υαλοβάμβακας αν και οπως διαβασα είναι κατεξοχην μηχανικο φιλτρο κανει καθολου δουλεια σαν βιολογικο?) και στη συνέχεια το ξαναπετούσε από την άλλη στο ενυδρείο. Παρήγγειλα και ειδικό σφουγγάρι και τα χαπακια της sera και τα περιμένω.
Δεν το έχω φυτέψει.
Αυτό που όντως παρατήρησα είναι πως με το που έμεινε μόνο του, ανεβαίνει στην επιφάνεια πάρα πολυ σπανια σε αντιθεση με το παρελθον.
Επίσης έχω κι ενα μικρο γατοψαρο (Corydoras Aeneus αν δεν κανω λαθος). Αυτο μου το έφεραν δώρο και το άφησα στο ενυδρειο γιατί η θερμοκρασια νερου σχεδον ποτε δεν πεφτει κατω απο 23 και χωρις θερμοστατη. Τα δυο τους τα πανε παρα πολυ καλα και ειπα να το αφησω μεσα να κανουν παρεα. Αυτη τη στιγμη δεν φαινεται να στρεσσαρεται καποιο απο τα δυο τους. Το εχω περιπου 2 μηνες.
|