Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-02-11, 23:28
Το avatar του χρήστη zipo
zipo Ο χρήστης zipo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από raeziel Εμφάνιση μηνυμάτων
παιδιά, εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής:

η βιολογία του φίλτρου πότε έχει πρόβλημα? όταν αδειάζεις το φίλτρο από νερό ή όταν σταματάει η ροή του νερού?

το πρώτο προσωπικά μου φαίνεται πιο λογικό. Στο δεύτερο για ποιό λόγο να χαλάει η βιολογία? Σαπίζει το νερό τόσο γρήγορα ή κάτι τέτοιο? Τελειώνει το οξυγόνο του νερού όταν δεν ανανεωνεται μετά από κάποιες ώρες?

Τί ακριβώς ισχύει ?

πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.
Γενικά,για να ζήσουν να αναπαραχθούν και να επιτελέσουν το έργο τους,τα βατκήρια που φιλτράρουν το νερό μας χρειάζονται πέρα από μια πηγή αμμωνίας και διάφορα άλλα πράγματα.Από τα πιο σημαντικά είναι το οξυγόνο.Όταν βγάζουμε το φίλτρο από την μπρίζα,τα βακτήρια ούτε αμμωνία/νιτρώδη έχουν για να "φάνε",ούτε αρκετό οξυγόνο έχουν.Το χειρότερο,φυσικά,είναι όταν χάνεται η υγρασία από τα υλικά μας.Ακόμα και αν σταματάμε το φίλτρο,τα υλικά θα πρέπει να είναι υγρά με νερό ενυδρείου.Το ζήτημα είναι πόσο θα αντέξουν τα βακτήρια χωρίς ροή.Η απάντηση μπορεί να είναι πιο περίπλοκη από όσο νομίζουμε γιατί πόλλά πράγματα παίζουν το ρόλο τους.Δες και εδώ.Για μερικές ώρες δεν υπάρχει πρόβλημα.Αλλά,αν η εργασία σου κρατήσει 12 ώρες,καλό θα ήταν να βρεις μια λύση
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01369 seconds with 10 queries