Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από B22
ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παιδια
-------------------------
μετα απο την βοηθεια σας κατεληξα στα ψαρια που θα βαλω στο ενυδρειο μου:
καρδιναλιοι, αρλεκινοι, caritina japonica, blue ram,glow light..με αυτον τον συνδυασμο τι ph θερμοκρασια και σκληροτητα νερου πρεπει να εχω..ποια ειδη γατοψαρων και γλυφτων μπορω να βαλω???γινεται να βαλω επισης dwarf gourami?τι διακοσμο πρεπει να φτιαξω? μπορω να αποφυγω τα φυτα?αν οχι τι φυτα μπορω να βαλω?
|
Επειδη το μηκος του ενυδρειου δεν ειναι μεγαλο θα ελεγα να προτιμησεις ενα ειδος κοπαδοψαρου και οχι αυτο που εχει συνηθεια τη γρηγορη κολυμβηση.
Επισης ετσι θα εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις σε πιο σωστο (μεγαλο) αριθμο ατομων την ομαδα αυτη παρα να βαλεις απο λιγα ατομα απο καθε ειδος. (εχουμε να υπολογιζουμε και το βιοφορτιο, μη ξεχνας)
Οποτε προτεινω Καρδιναλιους ή Glowlight tetra (δεν ειναι βαμμενα ψαρια) και οχι Αρλεκινους (ειναι και πιο σωστα βιοτοπικα, οι καρδιναλιοι και τα Glowlight με τα Ramirezi, ως αμερικανικα ψαρια και τα δυο)
Οι Αμανο γαριδες δεν θα ειναι και τοσο ανετα αλλα ΟΚ.
Η διακοσμηση σε αυτα τα ψαρια τωαρ ειναι ξυλα αμμος ή πολυ ψιλο χαλικι και ευκολα/μετρια φυτα.
Τα φυτα γιατι να τα αποφυγεις τι σου κανανε?

Αν επιλεξεις τα σωστα φυτα δεν εχεις να σκεφτεσαι τιποτα γιαυτα. Ουτε λιπασμα ουτε τιποτα.
Μονο καλο θα κανουν και σαν θεαμα και στο νερο απορροφοντας τοξικα και οξυγονώνοντας το.
Με αυτα τα ψαρια εγω εχω εχινοδωρους που βρισκονται σε πολλες ποικιλιες απο "γκαζονακι" (πχ echinodorus tenellus) εως "δεντρα". Μαλιστα μερικα εχουν και κοκκινες ανταυγειες και θα σπαει η πρασινιλα.
Φυσικα ξυλα με κλαδια.
Μετριο φωτισμο.
Μαζι μπορεις να βαλεις ενα κοπαδακι 6-7 corydoras (πχ sterbai) που θα κινειται στο βυθο.
Γλυφτες κλπ μπορεις να τους αποφυγεις, γιατι δεν πρεπει μεν να περιμενεις οτι θα προσφερουν κατι ιδιαιτερο στο ενυδρειο (αν τα βλεπεις ως "καθαριστες") και θα το φορτωσεις (βιολογικα) πολυ χωρις λογο.
Μια ομορφη επιλογη ειναι οι otocinclus που διατηρουνται σε ομδα και δεν γινονται μεγαλοι, αλλα ειναι πολυ ευαισθητα ψαρια και δεν σου τα συνιστω. (τουλαχιστον στην αρχη).
Ενας Ancistrus cf. cirrhosus (πρωη Sp.3) θα μπορουσε να μπει αλλα δεν θα τον βλεπεις και συχνα αφου οπως τα περισσοτερα πλεκοειδη ειναι νυχτοβιος και την ημερα μενει μεσα στην σπηλια του.
Θα ελεγα να αποφυγεις και τα γκουραμι ιδιως στην αρχη,
Βαλε τα ραμ να σου βγει ενα ζευγαρακι και τα δυο κοπαδακια ( ενα για τη μεση του ενυδρειου και ενα για το βυθο) και βλεπουμε.
Ολα αυτα σταδιακα οχι ολα μαζι.
Πρωτα τα τετρας, μετα τα ραμ και μετα τα κορυ για να εχεις στρωσει και ο βυθος λιγο. (αν βαλεις τα ραμ μετα το τριμηνο-τετραμηνο, ακομα καλυτερα)
Για ενα ακομα ειδος τετρας θα προτεινα μια ομαδουλα hatchetfish που στεκονται κατω απο την επιφανεια του νερου και ειναι πανεμορφα.
Μονο να εχει καπακι το ενυδρειο γιατι πηδανε εκτος νερου.
Επισης προτεινω να δεις την
φυσικο χρωματισμο των ραμιρεζι που ειναι απειρως πιο ομορφο απο το μονοτονο
μπλε ραμ στα οποια μπλε, δεν θα βλεπεις και τις εναλλαγες στο χρωμα αναλογα τη διαθεση του και τις προθεσεις του.
Αυτα τα ψαρια που αναφερθηκαν ζουν σε μαλακο και οξυνο νερο.
pH 5-7, gH 2-6, θερμοκρασια 26-27C