Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-02-11, 10:38
Το avatar του χρήστη amangos
amangos Ο χρήστης amangos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθήνα, Άλιμος (Καλαμάκι)
Προεπιλογή

Μόλις έκανα τα τεστ:

NH3 ΝΗ4 = 0,5
KH= 4
PH= 7
NO2= 0
GH= 17 (!) που ανέβηκε... ήταν 13 που πάλι πολύ μου φαινότανε σύμφωνα με τις οδηγίες του τεστ

Αυτά τα τεστ έχω. Τι άλλα τεστ πρέπει να κάνω? ΝΟ3 δεν έχω σαν τεστ.

------------------

Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα.
75 εκατοστά μήκος, 36 πλάτος.

Μια λάμπα, lightpor 230V, 50HZ, 18W, IP54CE MOD ETIP073

Υπόστρωμα κάτω κάτω, Λατερίτη πιο πάνω, και πάνω από αυτά χαλίκι.

-------------------

Αλλαγές νερού δεν έχω κάνει ακόμα. Μια φορά (πριν 2 εβδομάδες) άλλαξα 10 λίτρα μόνο (πιο πολύ για πείραμα) γιατί είχε κατέβει η στάθμη και έπρεπε να συμπληρώσω λίγο, οπότε έβγαλα και λίγο από μόνος μου.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα, έβαζα σταγόνες (15 mil/120 lit) stress coat, ένζυμα που μου είπε το πετσοπ, κάθε 3 μέρες. Ο φίλος μου είπε να μην ξαναβάλω!

Έβαζα και λίπασμα για τα φυτά, αλλά κι αυτό μου είπε να μην το ξαναβάλω. Σύμφωνα με τον φίλο, γι αυτό βάλαμε Λατερίτη, για να δημιουργήσει φυσική λίπανση των φυτών.

---------------------

Το φίλτρο στην αρχή είχε σφουγγάρια. Μετά από 20 μέρες περίπου, τα πέταξα τα σφουγγάρια (μου είπε το πετ σοπ να μην τα πετάξω εξ αρχής) και έβαλα κάτω κάτω μακαρόνια, πάνω από αυτά κάτι στρογγυλά μπιλάκια, και πάνω απόλα λίγο άνθρακα.
(καθ υπόδειξιν του πετ σοπ)

Ο φίλος μου είπε πως κακώς έβαλα άνθρακα. Θα αφαιρεί ουσίες που χρειάζονται στα φυτά, αλλά δεν θυμάμαι τι ουσίες είπε...

------------------------

Α, έκανα και ένα τεστ γενικής σκληρότητας σκέτο το νερό από την βρύση, δεν θυμάμαι τι βγήκε, αλλά... θυμάμαι ότι βγήκε πως δεν είναι πολύ σκληρό, ήταν περίπου στο μισό από το 13 που είχα, που ανέβηκε εν τω μεταξύ στο 17!!!

-------------------------

Στο μπροστινό τζάμι του ενυδρείου, από την πλευρά που είναι το φως, εμφανίζονται κάτι σαν σταγόνες ξεραμένες, υπόλευκου χρώματος. Μοιάζουν με άλατα. Λογικό μου φαίνεται, με τέτοια σκληρότητα.

--------------------------

Αριστερά μπροστά, έχω ένα φύκι σαν γρασίδι, το οποίο έβαλα το μισό εκεί, και το άλλο μισό στην πίσω γωνία. Το μπροστά το κλαδεύω κάθε εβδομάδα, γιατί ψηλώνει πολύ, ενώ το πίσω δεν το έχω κλαδέψει καθόλου, γιατί μοιάζει να επιβιώνει σταθερό!!!

Στο πίσω, έχουν καταλύσει οι γαρίδες αμάνο.

Οι κόκκινες γαρίδες κρύβονται κάτω από τις πέτρες.

Ο μονομάχος είτε κοιμάται κρυμμένος μέσα στα φυτά, είτε κρυμμένος πίσω από τις πέτρες. Σπάνια εμφανίζεται.

----------------------------

Ότι άλλο χρειάζεται, μου λέτε.

Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01614 seconds with 10 queries