Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 05-06-04, 18:27
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή Re: ενυδρειο τροπικού υφάλου

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
Επειδη βλέπω πως πολλοί καβγάδες για το τίποτα γίνονται καλό θα ήταν να ξεκινούσαμε ένα τοπικ για το τι χρειάζεται ένα θαλασσινό ενυδρείο όχι μονο για ψάρια.
Δες λίγο σε προηγούμενο topic έχει ήδη απαντηθεί αρκετά αυτό.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
Έτσι λοιπόν θα αναφερθώ καταρχήν σε αυτά τα υλικά που είναι και υλικά φιλτραρίσματος.Ασχέτως λοιπόν του μεγέθους πρέπει κάθε ενυνδρείο από αρχής να εφοδιαστή με ένα βαθύ στρώμα άμμου, ωστε να έχουμε το λεγόμενο DSB,deep sand bett,το οποίο στη σύγχρονη αμερικανική ενυδρολογία είναι απαραίτητο.ΕΤο πάχος αυτού του στρώματοσ πρέπει να είναι τουλάχιστον 4-5 εκατοστ.
Το 4-5 εκατοστά θεωρείται το απολύτως αναγκαίο. Από εκεί μιλάμε και για 12 εκατοστά άνετα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
Όσο αναφορά το βράχο χρειάζεται για τα ρεεφ 1-1,5 κιλά το 10λιτρο.Αυτόσ δεν χρειάζεται να είναι όλοσ ζωντανός αφού φιλτράρισμα θα αρχίσει να γίνεται σιγά σιγά και στον απλό.
Κανόνες για αναλογία υπάρχουν πολλοί. Η αναλογία που λες είναι μικρή για ύφαλο και προσωπικά προτιμώ εκείνη που λέει 2/3 του ενυδρείου σε όγκο.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
Ιδιαιτέρως σημαντική ειναί η προσαρμογή του βράχου.Δεν πρεπει να τον πετάμε στο ενυδρείο ,αλλα ως και τα άλλα ζωντανά θέλει την ώρα του να συνηθίσει το καινούργιο του περιβάλλον.Και τέλοσ πρεπει κανείσ να προσέχει την τοποθέτηση αυτού σωστά ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι νεκρές ζώνες.
Η προσαρμογή του βράχου αν μιλάμε για ψαρεμένο από τη θάλασσα δεν πρέπει να γίνει ποτέ σε κατοικημένο ενυδρείο. Θέλει μήνες προεργασίας σε σκοτεινό ενυδρείο, με καλή κυκλοφορία, ώστε να αποσυντεθεί ότι δεν θα αντεξει στο τελικό περιβάλον και να μην δημιουργήσει συνθήκες μόλυνσης. Αν μιλάμε για βράχο "στρωμένο" από κατάστημα τον πετάς στο ενυδρείο όπως είναι. Η προσαρμογή δεν έχει νόημα αφού η μεραφορά του γίνεται σε "ξερές" συνθήκες οπότε ή τον βάζεις σε καραντίνα για να σκοτώσεις από τη πείνα τους ανεπιθύμητους επισκέπτες ή το βάζεις απευθείας.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από immerback
ή ακόμα και φίλτρο βυθού.
Φίλτρο βυθού σε ύφαλο είναι πρακτικά απαγορευτικό. Συζητιέται μόνο σε περίπτωση αντίστροφης ροής (δηλαδή το νερό ανεβαίνει από το βυθό στην επιφάνεια) αλλά και πάλι είναι επίφοβο γιατί μπορεί να μαζέψει βρωμιά και να βγάζεις το βράχο και να καθαρίζεις δεν είναι εύκολο.

Νίκος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01711 seconds with 10 queries