Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-11, 20:12
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από μυρτω Εμφάνιση μηνυμάτων
μαλιστα μαλιστα
λοιπον,
μετρισεις εκανα σημερα αλλα τα τεστ που εχω ειναι μαλλον παλια οποτε δεν ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρα...(τα εχω πολυ πολυ καιρο)
αλλα οκ εκτος απο αμμωνια που ειναι ~0,5
τα τεστ εχουν ημερομηνια ληξης??(δεν διχνει πανω)

το φιλτρο το εχω αναφερει παραπανω
αλλαζω το 1/4 του ενυδριου καθε εβδομαδα
μου ειχαν πει πως επειδη δεν υπαρχει κινηση πολλη κινηση στο ενυδριο(1 ψαρι) δεν χρειαζεται πολυ συχνα καθαρισμα των υλικων
το ενυδριο περιεχει κοκκινο πσιλο χαλικακι και 4 πλαστικα φυτα
στον 2 μηνα ειχα αλλαξει τα πετραδακια του φιλτρου
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από μυρτω Εμφάνιση μηνυμάτων
μα μα μα μα στο site λεει πως καθως το μπολι ειναι λιγο risky και μποει να προκαλεσει ασθενειεσ πως ΔΕΝ το βαζουμε σε ενυδρια που υποφερουν ηδη απο αρρωστιες
H αμμωνια ειναι δηλητηριο. Κανε καθε μερα αλλμερικη αλλαγη νερου 30% μεχρι να μηδενισει και μενει μηδενικη, και ταιζε μεχρι τοτε απο καθολου εως ελαχιστα (1-2 φυλαρακια στο καθε ψαρι). Δες εδω και για την αμμωνια τι πρεπει να κανεις.

Με τι τεστ μετρας? στικς? υγρα? μαρκα?

Καλα κανεις και αλλαζεις νερο καθε εβδομαδα, Αυτο ειναι μερος της ρουτινας ενος ενυδρειου, που ρωτας.

Αφου αλλαξες τα "πετραδακια" πεταξες και τη βιολογια του φιλτρου, οποτε το ενυδρειο εμεινε αστρωτο παλι. Αυτα αν δεν λιωσουν δεν τα αλλαζουμε και αν θελουμε να τα ανανεωσουμε αλλαζουμε μικρη ποσοτητα απο αυτα καθε φορα, οχι ολο το βιολογικο μαζι. Εκει πανω κατοικουν τα βακτηρια απονιτροποιησης που δεσμευουν αμμωνια ΝΗ3 και νιτρωδη ΝΟ2.

Risky ειναι οσο και οταν βαζεις νεα φυτα και ψαρια απο αλλα ενυδρεια ή πετσοπ. Αυτα τα περνα καραντινα? Οχι. Αν τα περναγες τοτε να πω ΟΚ ειναι risky το μπολιασμα.

Διαβασες λαθος. Οχι δεν το βαζουμεαλλα δεν το παιρνουμε το μπολι απο ενυδρεια που εχουν εκδηλωσει σοβαρες ασθενειες.

Page generated in 0,01722 seconds with 10 queries