Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
Ολα τα ψάρια τρώνε εκτός από το copperband butterfly το οποίο το έχω 1
μήνα και τσιμπάει μόνο τον βράχο.Τις γαρίδες μου τις τρώει το hawk.
Επειδή μου αρέσουν πολύ τα angels μπορώ να βάλω όταν στρώσει το
ενυδρείο Regal ή bicolor ή blueface angel;Επεδή έχω και ασπόνδυλα.Σας ακούω να γελάτε νομίζω.  Σε ένα ενυδρείο 400 λίτρων πόσα ψάρια μετρίου μεγέθους μπορεί να μπούν όταν υπάρχουν περίπου 10 ασπόνδυλα;

|
Δυστυχώς το chelmon είναι εξειδικευμένος θηρευτής. Τρώει κυρίως aptasia (το χρειάζομαι επειγόντως) και μπορείς να δοκιμάσεις να το ταίσεις αρτέμια. Θεωρώ ότι δεν θα φάει οτιδήποτε άλλο. Οι coral band κατά την άποψή μου δεν είναι reef. Regal φυσικά, bicolor πιθανότατα το blueface βοήθησέ με λίγο γιατί δεν μου λέει τίποτα το όνομα. Το πρόβλημα όμως στο ενυδρείο σου (εκτός από το hawk που πρέπει να το ξεφορτωθείς) είναι ότι έχεις δύο πολύ επικίνδυνα ζώα. Δεν ξέρω αν έχεις συνηδητοποιήσει το μέγεθος που θα φτάσει η carpet. Μιλάμε για 40-50 cm διάμετρο άνετα. Και αυτό είναι ένα ζώο που τα ψαράκια τα κυνηγάει. Πιστεύω ότι πρέπει να φτιάξεις ένα ενυδρείο με έμφαση σε αυτή και να έχεις ελάχιστα ψάρια μέσα. Τα 10 ασπόνδυλα που λες είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Οι ανεμώνες κάνουν βόλτες και αφήνουν νέκρα πίσω τους. Πρέπει να αφήσεις αρκετό χώρο για να υπολογίσεις τις μικρές μετακινήσεις και να ελπίσεις να μην βολτάρουν. Επίσης πρέπει να φροντίσεις να φτιάξεις προστατευικά στις εισόδους των φίλτρων και τω αντλιών γιατί αν πέσει η ανεμώνη μέσα θα βγούν όλοι οι κάτοικοι στον αφρό.
αν θέλεις τη γνώμη μου κάνε το species tank με έμφαση στις ανεμώνες και μην βάζεις άλλα κοράλια μέσα. Αλλιώς ξεφορτώσου τις ανεμώνες και βάλε συνδυασμούς που σκοτώνουν.