θανο, καλως ηρθες!
τα υπομνηματα στο θαλασσινο εχουν παααααρα πολλες πληροφοριες. διαβασε τες και θα λυσεις πολλες αποριες. εκει θα αποφασισεις αν θελεις να κανεις ενα ενυδρειο reef η μονο με ψαρια. αν θα στηριξεις τη βιολογια σου σε ΖΒ μονο ή και βιολογικα υλικα.
αυτες οι ερωτησεις πρεπει να απαντηθουν για να παρεις γνωμες. αν δε ξερουμε προς τα που βαδιζεις...δε μπορει καποιος να βοηθησεις...
τωρα οσον αφορα αυτα που ρωτας.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanosmts
1. Σκeφτομαι να παρήγγειλω ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ SENJVP-101 3000λτρ/ωρα. Συμφωνείτε? θα προτιμουσα 2 μικροτερους κυκλοφορητες παρα εναν μεγαλο. και σε 2000 ροη να μεινεις συνολικα (τα λιτρα σου χ 20 και με το παραπανω) μια χαρα θα εισαι.
2. Παρατηρώ πως η λάμπα ζεσταίνει το νερό αρκετά. Να την αλαξω?πως το καταλαβες οτι φταιει η λαμπα?? οσο ειναι αναμμενη εχεις αλλη θερμοκρασια και αλλη οσο ειναι σβηστη?? μηπως εχεις το θερμοστατη ρυθμισμενο σε υψηλη θερμοκρασια? ρωτω γιατι μια λαμπα ("οικονομιας" υποθετω) με 11 βατ μου κανει εντυπωσει να ζεσταινει υπερβολικα ενα ενυδρειο 80 λιτρων.Επισης, τι άλλο φωτισμό θα μπορούσα να δω για να δειξει ποιο ομορφο? μπλε Τ5 για το βράδυ?θα βαλεις κοραλια η οχι?
3. Zωντανο και νεκρό βράχο, λογικά θα κοιτάζω για 8kg και λιγο παραπανω καλο θα ηταν. επειδη τα λιτρα ειναι λιγα συνηθως δε κανουμε κρατει στα ψαρια..οποτε λιγο παραπανω βιολογια παντα βοηθα.
4. Toενυδρείο είχε μέσα και ένα φιλτρακι με ένα σωληνάκι που έστελνε αέρα στο ενυδρείο σε bubbles. Υποθέτω πως το FLUVALκαλύπτει πλήρως ότι χρειάζομαι, αλλά θα το βάζατε και αυτό διπλό, ποιο πολλυ για τον αερα που βαζει? ενα καλο σκιμερ θα εξασφαλισει την οξυγονωση που επιθυμεις. βοηθα και η αναταραξη της επιφανειας. το φιλτρακι βοηθα κι αυτο με τον ιδιο τροπο...αλλα οχι ιδιαιτερα.
5. Το FLUVALεχει μεσα όλα τα φιλτρα και ανθρακα, αλλά μου λειπει κατι? αν στηριξεις βιολογια μονο στο βραχο..βγαλε σφουγγαρια και οτι αλλο βιολογικο υλικο...και βαλε μονο ανθρακα αντιφωσφορο.
6. Κάποια άλλη παρατήρηση-συμβουλή σχετικά με τις επιλογές μου και για τα επόμενα βήματα μου?
Συγγνώμη για το χώρο που παίρνω ρωτώντας αλλά θα εκτιμούσα όποια γνώμη.
Σας ευχαριστω
|
χρειαζομαστε και αλλες πληροφοριες για το σκοπο σου.