17-02-11, 01:07
|
 |
Senior Member
|
|
Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από thanosmts
Γεια σας,
Άρχισα και εγώ να στήνω ένα νέο ενυδρείο και θα ήθελα αν γίνεται κάποια γνώμη για το εάν το «πηγαίνω» σωστά. Σκοπός μου να βάλω μερικά clowns, κάνα δυο καρδινάλιους και βλέπουμε. Εξοπλισμός λοιπών που αγόρασα:
1. Ενυδρείο 80ltrαπό το Carrefour.
2. 100Wheater (όπως ήταν μέσα στο κουτί)οκ
3. Λάμπα 11W (όπως στο κουτί) αναλογα με το τι ζωντανα θα φιλοξενησεις
4. FLUVAL 105 φιλτράκι φτανει
5. Tropic Eden Aragalive™ 4,54 kg χ 2 οκ
6. ChromeRO (Επιλογή Μεμβράνης:50Gpd (190λτ/μέρα), Μονάδα Απιονισμού:με μονάδα Απιονισμού DI (+€20.00), Μανόμετρο:με Μανόμετρο(+€11.00),FlushKit:με FlushKit (+€9.00))μια χαρα
7. Refractometer στυλόαπό ebay κομπλε
8. RESUN SK-300 Skimmer θα το υποστεις
Έφτιαξα λοιπών το νερό και έβαλα Αλάτι – Aragaliveκαι το αφήνω για μια εβδομάδα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα ακόλουθα:
1. Σκeφτομαι να παρήγγειλω ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ SENJVP-101 3000λτρ/ωρα. Συμφωνείτε? καντους 2
2. Παρατηρώ πως η λάμπα ζεσταίνει το νερό αρκετά. Να την αλαξω?Επισης, τι άλλο φωτισμό θα μπορούσα να δω για να δειξει ποιο ομορφο? μπλε Τ5 για το βράδυ? αναλογα τα ζωντανα για fo πχ μια ακτινικη και μια λευκη φτανει
3. Zωντανο και νεκρό βράχο, λογικά θα κοιτάζω για 8kg οκ
4. Toενυδρείο είχε μέσα και ένα φιλτρακι με ένα σωληνάκι που έστελνε αέρα στο ενυδρείο σε bubbles. Υποθέτω πως το FLUVALκαλύπτει πλήρως ότι χρειάζομαι, αλλά θα το βάζατε και αυτό διπλό, ποιο πολλυ για τον αερα που βαζει?το ενα φιλτρο το εξωτερικο αρκει
5. Το FLUVALεχει μεσα όλα τα φιλτρα και ανθρακα, αλλά μου λειπει κατι?στο φιλτρο μονο ανθρακα αντιφωσφορο σιδηρου και βαμβακι αν εισαι διαθετημενος να το αλλαζεις καθε 4-5 μερες
6. Κάποια άλλη παρατήρηση-συμβουλή σχετικά με τις επιλογές μου και για τα επόμενα βήματα μου? πριν βαλεις οποιοδηποτε ζωντανο να διαβασεις για τις αναγκες του,να παρεις τεστ :ca,mg,po4,kh,ph,nh3-nh4,no2-no3, και υπομονη,οταν θα μπορεις δες μηπως θα μπορουσες να αναβαθμησεις το σκιμμερ
Συγγνώμη για το χώρο που παίρνω ρωτώντας αλλά θα εκτιμούσα όποια γνώμη.
Σας ευχαριστω
|
μην ζητας συγνωμη φιλε για τιποτα εκει που εισαι ημασταν ...
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw
|