Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από niktso
Μην κάνεις τίποτα στην άλγη τώρα. Ειδικά αν είναι τούφες σαν κάποιου που ξέρω  τότε σε βοηθάει αυτή τη στιγμή στη βιολογία και δεν πρέπει να την επηρεάσεις.
|
Εγω μπορω χαλαρα να αποδειξω την χρησιμοτητα του καλου skimming στο ενυδρειο τροπικου υφαλου ποικιλοτροπος!!!
Να γνωριζουν τα παιδια που ξεκινουν θαλλασινο πως ενα skimmer θελει λιγο καιρο να στρωσει, το ποσο χρονο θελει δεν ειναι σιγουρο, λενε απο 2 εως και 4 μηνες. Ετσι την πατησα και εγω γιατι αλλαξα το δικο μου και εβαλα ενα καινουργιο με πολυ καλες κριτικες και προδιαγραφες απο Αμερικη και παρολα αυτα οσο μου εβγαζε το προηγουμενο σε 2 ημερες μου ο εβγαλε αυτο σε 2 μηνες, με αποτελεσμα η αλγη να κανει ενα πρααααφ... και να παλευω με τα...ψαλιδια!!Τουλαχιστον ποια,εβγαλα ακρη και την βοηθεια και παροχη δανεικου υλικου (βλεπε στρωμενο skimmer ιδιο με αυτο που πηρα-Νικος, υπερ ενεργο ανθρακα-Βλασσης κτλ.) και την εφερα την κατασταση στα ισια της.
Πρακτικα ποια μπορω να πω πως εχω δει τι μπορει αλλα και δεν μπορει να κανει ενα καλο η κακο skimmer σε ενα ενυδρειο....Μιλαμε παιδια εβγαλα γυρω στο 1 (ΕΝΑ!!) κιλο bryopsis-τριχοειδη αλγη....Ξερετε ποσα γεματα καπακια με βρωμια απο το skimmer ειναι? Τωρα ομως ολα καλα και πανε ακομα καλυτερα.
Καλο skimming και τα μυαλια στα παντζουρια!!