Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #47  
Παλιά 14-02-11, 23:59
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Βαμμένα Ψάρια

Μέθοδοι
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την εισαγωγή τεχνητού χρώματος στα ψάρια, αν και είναι ανεπαρκείς οι ακριβείς πληροφορίες για τη μεθοδολογία.

Με βαφές
Μια κοινή μέθοδος δημιουργίας "βαμμένων ψαριών" είναι μέσω ένεσης της βαφής με σύριγγα. Γενικά, αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι το ψάρι να είναι "έτοιμο". Άλλος τρόπος είναι να βυθίζονται τα ψάρια μέσα σε ένα καυστικό διάλυμα για να αφαιρεθεί η εξωτερική μεμβράνη τους και στη συνέχεια να βουτιούνται σε βαφή. Η μέθοδος αυτή αναφέρθηκε οτι έχει πολύ υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.
Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες στου καταναλωτές, τροφές "ενίσχυσης χρώματος". Γενικά, αυτές οι τροφές περιέχουν φυσικές χρωστικές ουσίες, όπως η β-καροτίνη και δεν είναι επιβλαβή για τα ψάρια, ωστόσο όπως και με τις άλλες μεθόδους βαψιματος, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό. (6-8 μήνες)
Μια πηγή αναφέρει ότι επιβλαβείς βαφές χρησιμοποιούνται μερικές φορές από τους χονδρεμπόρους, εντούτοις ....

Με λέιζερ

Στα ψάρια μπορούν επίσης να γίνουν τατουάζ με τη χρήση λέιζερ χαμηλής έντασης με χρωστική ουσία, μια διαδικασία που αναπτύχθηκε στην αρχή για την αλιεία από τους επιστήμονες, αλλά η τεχνική αυτή εφαρμόζεται τώρα στα διακοσμητικά ψάρια.

Με τροποποίηση του γενετικού κώδικα DNA (μεταλλαξη)
Ψάρια γενετικώς τροποποιημένα, έτσι ώστε να φθορίζουν κάτω απο δυνατό ή υπεριώδες φως είναι τώρα διαθέσιμα στο εμπόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την εταιρεία GloFish. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά για την παραγωγή ενός ψαριού ικανού να ανιχνεύει τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αυτά τα zebrafish* είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα φθορισμού και η "πατέντα" προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με ορμόνες

Δεν γίνεται εισαγωγή κάποιου είδους τεχνητού χρώματος, αλλά προκαλείται η εμφάνιση των χρωμάτων στα ψάρια σαν να ήταν σε περίοδο ζευγαρώματος με την χορήγηση ορμονών. Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα ότι ειναι χρήσιμο για την ελαχιστοποίηση του άγχους κατά τις μεταφορές στην όψη των ψαριών. Η ίδια μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των χρωμάτων στα θηλυκά ορισμένων ειδών ψαριών, παρά το γεγονός αυτά μπορούν να καταστούν άγονα.

Οι κινδύνοι για την υγεία των ψαριών.
Το 1998 μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο νότο της Αγγλίας αποκάλυψε ότι πάνω από το 40% των βαμμένων GlassFish έδειξε σημάδια μιας μόλυνσης Lymphocystis, σε σύγκριση με το 10% των άβαφων GlassFish που έδειξε τέτοια σημάδια. Η μόλυνση μπορεί να έχει προκληθεί από τη μετάδοση του ιού ανάμεσα στα ψάρια μέσω κοινής χρήσης βελόνας ή μέσω μειωμένης αντίστασης (αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα) στις λοιμώξεις που οφείλονται στο στρες από τη διαδικασία της ένεσης. Επιπλέον, τα ψάρια που δέχονται ένεση με χρωστική συχνά πεθαίνουν χωρίς εμφανή εξωτερικά συμπτώματα νόσου, πιθανώς λόγω νεφρικής νόσου που προκαλείται από την ένεση με βαφή.

Πηγη http://en.wikipedia.org/wiki/Painted_fish
*σημ του μτφ: και άλλα είδη πλέον όπως σκαλάρια ειναι διαθέσιμα και όπως πληροφορούμαι στην Ν. Κορέα φτιάχνονται τώρα και κλώνοι σκύλων που φθορίζουν.



Κιχλίδες Φθορισμού από την Taiwan


Το Γεωργικό Συμβούλιο (!!!) της Taiwan ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν εκτραφεί με επιτυχία διαγονιδιακές (μεταλλαγμένες) κιχλίδες Convict (Amatitlania nigrofasciata) και Angelfish (Pterophyllum scalare) που φθορίζουν, σε συνεργασία με την Academia sinica (Εθνική Ακαδημία έρευνας της Ταϊβάν).
Αυτό το επίτευγμα αποτελεί την κορύφωση των επί επταετίας προσπαθειών και παρουσιάζει τα μεγαλύτερα γενετικά τροποποιημένα ψάρια για ενυδρείο που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα, μετά τα Glofish ™ Danio ζέβρα (Danio rerio) και το fluorescent (φθορισμού) Medaka (Ortensia latipes).
Το τελευταία έχουν εγκριθεί για πώληση στην Ταϊβάν, ως ψάρια ενυδρείου από το 2003.

Σύμφωνα με τον Δρα Chih-Yi Chen (ο οποίος ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας από το Ινστιτούτο Κυτταρικής Βιολογίας και organismic της Academia sinica που παρήγαγε το διαγονιδιακό ψάρι), για να παράγεις διαγονιδιακές κιχλίδες απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες, λόγω των λιγότερων ελέγχων επί της ωοτοκίας της Convict κιχλίδες σε σύγκριση με το τα μικρότερα ψάρια που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

Οι ερευνητές έπρεπε να περιμένουν δίπλα στις δεξαμενές μέχρι τα ψάρια να γεννήσουν έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν την μικρο-έγχυση των θραυσμάτων γονιδίου (Gene fragments) στα αυγά των Convict.

Ένα μεγαλύτερο εμπόδιο που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν η παραγωγή του "Αγγελόψαρου Φθορισμού ", δεδομένου ότι διαδικασία μικρο-έγχυσης θραυσμάτων γονιδίου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα Αγγελόψαρα.
Στην περίπτωση αυτή, ο ηλεκτρομετασχηματισμός (που κάνει την κυτταρική μεμβράνη πιο διαπερατή με την εφαρμογή ενός ηλεκτρικού πεδίου σε αυτήν), έπρεπε να πραγματοποιηθεί αντ 'αυτού.

Οι διαγονιδιακές κιχλίδες Convict έχουν πραγματικά εκτραφεί για πέντε γενιές μέχρι τώρα (δεν έχουν δοθεί ακόμα πληροφορίες σχετικά με τα Αγγελόψαρα), και η τεχνολογία έχει ήδη μεταφερθεί σε ιδιωτικές εταιρείες με σκοπό την εμπορική παραγωγή.
Ωστόσο, είναι απαραίτητο ένα περίπου έτος με δοκιμές πεδίου (αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2011) για να διασφαλιστεί ότι η κιχλίδες δεν θα προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

Οι κιχλίδες φθορισμού αναμένεται να χτυπήσουν την αγορά διακοσμητικών ψαριών από το 2012, με προβλεπόμενη αξία (της παραγωγής), τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Για τα είδη αυτά, η πώληση ή εισαγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι παράνομη εξαιτίας της νομοθεσίας μας, που καλύπτουν τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


BORKED





Πηγή http://www.practicalfishkeeping.co.u...t.php?sid=2962
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02606 seconds with 10 queries