Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-06-04, 15:28
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Προεπιλογή Re: βοηθεια ενυδρείο clownfish

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dragon
κανω ενα πειραμα αναπαραγωγης clownfish για την σχολή μου (Τ.Ε.Ι. Μεσολογγιου) και χρειαζομαι βοηθεια για το στησιμο του, το φοτισμο, φιρλτρα, τεστ μετρισεων.
το ενυδρειο μου ειναι 100χ40χ40cm
αγωρασα:
αραγονιτη "ζωντανο" 10 κιλα και 20 κιλα "ψοφιο"
τεστ κιτ για Ca, PHO4, NH4, NO2, NO3
λαμπα 18000κ φθοριου και ακτινικη μπλε
μπουκαλακι με βακτηρια
Χαρά στο κουράγιο σου. Θέλει σκέψη η απορία σου. Μπορείς να μου πεις τι χρονοδιάγραμμα έχεις;
Εγώ βλέπω δύο δυσκολίες στο ξεκίνημα. Πώς θα βρεις ζευγάρι; Πρέπει να βάλεις μερικούς μικρούς clown ταυτόχρονα στο ενυδρείο και να περιμένεις να βγουν αρσενικός και θυληκιές. Αυτό θέλει χρόνο αλλά και στήσιμο του ενυδρείου οπότε πιστεύω ότι τα λίτρα σου είναι λίγα. Δες τις αναπαραγωγικές ιδιαιτερότητες του ψαριού. Αν η γονιμοποίηση των αυγών γίνεται με το συνήθη τρόπο (ψεκασμό σπέρματος) πρέπει να δεις τη ροή του νερού και το καθαρισμό για να μπορέσει να μείνει τον απαιτούμενο χρόνο για γονιμοποίηση. Άρα θα έβαζα και μπόλικο βράχο για να δημιουργήσει περιοχές προστασίας από τη ροή του νερού. Τι άλλο δεν ξέρω. Α θέλεις και δεύτερο ενυδρειάκι για να μεταφέρεις τα μικρά όταν έρθει η ώρα. Εκεί πρέπει να έχεις απλό φίλτρο με αεροσωλήνα για να μην τραβάει τα μικρά. Δύσκολα τα πράγματα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,23133 seconds with 10 queries