Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 13-02-11, 23:57
Το avatar του χρήστη Esprit
Esprit Ο χρήστης Esprit δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 19-12-2010
Περιοχή: Μαρούσι / Αθήνα
Μηνύματα: 238
Send a message via Skype™ to Esprit
Προεπιλογή Περί μετρήσεων και ισορροπίας...

Καλησπέρα παιδιά,

παίρνω μέρα παρά μέρα μετρήσεις στο ενυδρείο μου (240 λίτρα) μιας και είναι πρόσφατα στρωμένο...

Ευτυχώς αμμωνία και νιτρώδη είναι μηδενικά ενώ τα νιτρικά είναι γύρω στο 12,5. Καλές μετρήσεις δηλαδή. Το pH μου όμως είναι στο 7,5 η γενική σκληρότητα είναι 6 και η καρβονική σκληρότητα στο 3.

Προσπαθώ λοιπόν να ρίξω το pH λίγο κάτω από το 7 και για αυτό το λόγο έβαλα τύρφη στο εξωτερικό φίλτρο (eheim 300 eco pro) αντί του άνθρακα αλλά εδω και μία εβδομάδα δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στο pH.

Αγόρασα λοιπόν το pH minus της JBL και έριξα τη δόση που αναγράφει στη συσκευασία και το pH έπεσε αμέσως στο 7 από 7,5! Μετά από 24 ώρες έριξα ακόμα μία δόση και είμαι σταθερά στο 7. Αναγράφει όμως στις οδηγίες ότι πριν προσθέσει κανείς το pH minus θα πρέπει να ελέγξει την καρβονική σκληρότητα και αυτή να είναι από 4-10. Εγώ είμαι στο 3 όμως!

Με ποιό τρόπο όμως μπορώ να αυξήσω την καρβονική σκληρότητα λιγάκι ενώ παράλληλα να μειώσω και το pH λίγο μιας και σε αυτές τις δύο τιμές οι παράμετροι που τις μεταβάλλουν τις επηρεάζουν αναλογικά ενώ εγώ θέλω δυσανάλογα?

Και μία θεωρητική ερώτηση, μεταβάλονται οι μετρήσεις του νερού όσο τρέχει το ενυδρείο? Και ποιοί είναι οι παράγοντες πχ? Φυτά, βακτήρια, οργανισμοί? ρωτάω γιατί οι μετρήσεις οι αρχικές που είχα ήταν pH 7,5 γενική σκληρότητα 9 και καρβονική σκληρότητα 6! Δλδ με pH σταθερό να μη μεταβάλλεται οι σκληρότητες από 9 και 6 γίνανε 6 και 3 αντίστοιχα...

Ευχαριστώ!
__________________
Ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά το πνεύμα μας να γίνει πιο οξυδερκές.
Bertrand Russel, 1872-1970
http://www.w-engineering.blogspot.com
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01596 seconds with 10 queries