Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #23  
Παλιά 29-05-04, 14:36
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Για να συμπληρωσω και εγω τα δικα μου για το τι συμβαινει οταν βαζουμε νερακι για προσθεση. Το καλοσκεφτηκα λιγο και ειδα οτι εντελως περιεργος η προσθεση buffer δεν ειναι και τοσο τρελο.

Οσοι απο εμας εχουμε ηλεκτρονικο phμετρο ειμαστε σε θεση να δουμε πως πεφτει το ph μας οταν εχουμε αργησει να κανουμε την τακτικη αλλαγη νερου μας...Το νερο σιγα σιγα οξυδωνεται (ετσι νομιζω λεγεται αυτη η διαδικασια) και πεφτει το ph,πεφτει γενικα η ανθρακικη σκληροτητα. Οποτε λιγο buffer απλα θα το εφερνε στα ισια του. Ακραιο αλλα λογικο και σιγουρα οχι για αυτους που δεν το μετρανε το νερο ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ!!

Επισης μπορειτε να πειτε πως ειναι λιγο extreme να γινει αυτο, σωστο, αλλα ειναι λογικο να βαζουμε νερο και να μας νοιαζει ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ??
Τα νιτρικα π.χ. που μενουν μεσα και σιγα σιγα αυξανονται δεν μετρανε? Να προσθεσω πως το νερο της βρυσης δεν εχει μονο αλατα. Εχει νιτρικα , φωσφωρικα αλλα και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις!

Οσο για το buffer πιστευω πως ειναι καλυτερα να μπαινει (ΕΑΝ...) σε ενυδρεια μαλακου νερου παρα σε σκληρο. Σε μαλακο νερο λογο χαμηλης ανθρακικης σκληροτητας, ειναι λιγο περιεργα.

Δεν λεω καποια συγκεκριμενη προταση,ετσι? Απλα αναφερω καποιους προβληματισμους. Οσα σχολια καλως να ελθουν.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01461 seconds with 10 queries