Θέμα: Ram?
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-02-11, 00:15
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Troll Εμφάνιση μηνυμάτων
Σπυρο ουτε εγω τη βλεπω! Εβαλα κι αλλη φωτο, ελπιζω να φαινεται

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιαυτο και δεν ειδες λακουβες. Οπως γραψα πιο πανω "κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες".
Τις λακουβες τις ανοιγουν οταν γεννησουν ετσι ωστε οταν βγει ο γονος, να εχουν επιλογες να μεταφερουν τα μικρα σε διαφορα "ασφαλη" μερη.
Αυτο ειναι κανονας? Σε ενα αλλο θεμα για αυτο το ειδος ψαριου διαβασα οτι γεννησαν πανω σε φυλλο. Αν ολοκληρος ο βυθος ειναι φυτεμενος, θα σκαψουν ή θα γεννησουν αλλου?

Το χωμα ειναι συγκεκριμενο και περνα απο συγκεκριμενη διαδικασια (επισυναπτω link παρακατω).

1. Δεν εχω την εμπειρια για να εχω ακομα δικια μου αποψη. Οποτε στηριζομαι σε οσα εχω διαβασει. Οι χομπιστες που ακολουθουν αυτο το στυλ υποστηριζουν οτι το χωμα κρατα καμποσα χρονια.

2. Σε αυτο ακριβως εχω μπερδευτει. Αλλου διαβαζω 1 λιτρο για καθε εκατοστο ψαριου, αλλου 3 κι αλλου 5! Αν παρουμε τη μεση λυση, τοτε για τα 18 εκατοστα των ram ( 1 ζευγαρι, 10+8 ) αντιστοιχουν 54 λιτρα. Οποτε μου μενουν 10-15 λιτρα. Εχει λογικη αυτο που λεω?
Χμμμ... υπαρχει καποιο συμβατο ψαρακι που να μπορει να στριμωχτει?
Εγω θα το ειχα γραψει οτι γεννησαν σε φυλλο γιατι εκει προτιμουν τα δικα μου.
Αλλα δεν εχει σημασια που γεννανε και δεν ειπα οτι γεννανε σε λακουβα. Τα μωρα τους μεταφερουν εκει (στις λακουβες) μετα τη γεννηση τους.

Δεν ξερω κατα ποσο ασφαλη για ραμ ειναι αυτα τα στησιματα φυτεμενων. Οπως ειπε ο Φαν οι χημικες μεταβολες και τα διαφορα προσθετα που απαιτει ενα φυτεμενο θα ειναι εντονα.

Το θεμα της ιχθυοφορτωσης δεν ειναι τοσο απλο να το λυνουμε με λιτρα ανα εκατοστο ψαριου. Ειναι πολυ γενικος κανονας.
Αν ειναι μακρυ δλδ το ψαρι αλλα πολυ λεπτο ειναι το ιδιο με ενα κοντοχοντρο? Αν δυο ψαρια ειναι ιδιου μεγεθους αλλα το ενα τρωει πολυ και το αλλο οχι, ή τι ειδος τροφης χρειαζεται (πολυ ρυπογονα τροφη ή οχι)?
Αν ειναι ψαρι 5 εκ ή ψαρι 30 εκ θα θελουν τα ιδια λιτρα ανα εκατοστο?
Ειναι πολυ γενικα αυτα. Ο ιχθυοπαθολογος Dieter Undergasser στο σεμιναριο, ειχε μιλησει για τετοιες αναλογιες και ειχε δωσει καποια παραδειγματα. Απο οτι θυμαμαι ειπε οτι μπορουμε γενικοτερα να πουμε οτι για μικρα ψαρια (εως 10 εκ) μπορουμε να δινουμε 1 λιτρο νερο ανα εκατοστο ψαριου, ενω για μεγαλυτερα εως 2 λιτρα νερο ανα εκατοστο ψαριου. Παντα με τις επιμερους εξαιρεσεις.

Επισης δεν νομιζω να γινονται 10 εκ τα ραμ. 6-7 εκ γινονται.
Πιστυεω οτι ενα ζευγαρι ραμ και 8-10 τετρας μπαινουν ανετα σε 80 λιτρο απλα θα ξεχασεις με τα τετρας επιβιωση γονου ή αυγων. Επισης θα πεσει πολυ κυνήγι απ τα ραμ αν πανε τα τερας να φανε αυγα ή γονο.

Page generated in 0,01759 seconds with 10 queries