Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #29  
Παλιά 26-05-04, 17:07
Nikitas Ο χρήστης Nikitas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 16-02-2003
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 10
Προεπιλογή

Γεια χαρα. Καταρχας για να το στησω εκει που το εστησα το μελεταγα σοβαρα τουλαχιστον 2 μηνες. Αφου σκεφτηκα καθε εναλλακτικη αποφασισα να ξεκινησω στηνωντας σωστες βασεις και βαζοντας τα παντα κοντα σ’αυτο. δηλαδη μιλαω για παροχη νερου απο το δυκτιο , αποχετευση για γρηγορες και ‘ξεκουραστες’ αλλαγες νερου τα φωτα να μπαινουν και να βγαινουν αμεσως κ.τ. λ μεχρι και καναλι εξαερισμου για να βγαζει συμπικνωματα και να συνδεεται με το chiller στην εξοδο του. Οποτε ειναι ολα κοντα και ευκολα.
Τωρα niktso πολυ σωστο αυτο που λες για τον βραχο αλλα σ’αυτο το ενυδρειο θα προσαρμοστει και το ηδη στημενο που λειτουργει 3χρονια reef 600λτ με 70-80 κιλα βραχο καθως και ολο το live stock που διαθετει που δεν ειναι και λιγο. (Μαλλον περισσοτερο απο οσο θα επρεπε και αυτος ειναι και ενας βασικος λογος που εστησα το μεγαλο ωστε να παραχωρησω ενα πιο ανετο περιβαλλον στους φιλοξενουμενους του γιατι πιστευω απολυτα οτι απο τι στιγμη που αποφασιζουμε να κρατησουμε στην αιχμαλωσια ζωντανους οργανισμους χιλιομετρα μακρια απο το φυσικο τους περιβαλλον οφειλουμε να τους παραχωρουμε οτι το καλλιτερο για την ανετη επιβιωση τους ανεξαρτητου κοστους ,μιας και η τεχνολογια βοηθαει.) Συγγνωμη για την παρενθεση, συνεπως niktso εχω κατι περισσοτερο απο 200κιλα βραχου. Οσον αφορα το σχεδιαγραμμα για το βραχο εχεις παλι απολυτο δικαιο και εχω κατι στο μυαλο μου, αλλα αν γουσταρετε στειλτε κανα πμ με καμια ιδεα γιατι ειμαι και λιγο αναποφασιστος .Τωρα για το wave maker δεν το θεωρω και απαραιτητο , εξαλλου με πισανε και κατι αμερικανοι ριφαδες να μην το βαλω και αν θελω να μου χαρισουν τα δικα τους μιας και τα βγαλανε γρηγορα και ειδανε καλλιτερα αποτελεσματα με το πατρον που χρησιμοποιω και εγω. Τωρα στην συνεχεια θα δουμε...
Παντως οπως λεει και ο δισκος ο προγραμματισμος ειναι ολα τα λεφτα! Και οχι μονο στον υφαλο αλλα σε ολα τα ενυδρεια . εγω δουλευω για αυτο απο το καλοκαιρι που μας περασε ,συστηματικα ,και προσπαθησα να αναλογιστω ολα τα πιθανα προβληματα που ΘΑ παρουσιαστουν τοσο στον αυτοματισμο του (μιας και δεν θελω να βριζω μετα την ωρα και την στιγμη που το εφτιαξα) αλλα και στο hardware προκειμενου να μην εχω προβληματα με την ποιοτητα νερου.Συζητησα με εμπειρους ριφαδες (πχ Αποστολης –ωκεανος,) διαβασα πολυ εχω και μια σχετικη επειρια στα ενυδρεια και στo reef και ολα πηραν τον δρομο τους ,και ποτε δεν συμβιβαστηκα με ημιμετρα στον εξοπλισμο γιατι ολα τα πληρωνεις διπλα και βαλε στην συνεχεια (τα εχω παθει και εγω και εσεις και ολοι μας). Οποτε ειχα money επαιρνα αυτο που εκανε πραγματικα για το ενυδρειο μου.
Τωρα για το κοστος . Οι φιλοι μου χαρακτηριζουν το reef μαυρη τρυπα στο κεντρο του σαλονιου σου που τρωει λεφτα και με αποκαλουν ψαρομουρη (βλ. αλογομουρης –χαρακτηρισμος ιπποδρομου) αλλα οπως λεει και καποιος απο εδω μεσα ολα για το χομπυ! Στην προκειμενη περιπτωση βεβαια λογο του οτι ασχολουμαι επαγγελματικα με κατασκευες (το ενυδρειο αυτο βρισκεται στο τεχνικο μου γραφειο ) και οτι, τα εχω φτιαξει και μελετησει ολα μονος μου (βασεις, ηλεκτρικα, αποχετευσεις ,παροχες νερου,κτλ) καθως επισης εχω προσβαση στην πρωτη υλη (τζαμια , ανοξειδωτα , ξυλα ,κτλ) απειρες παντεντες και ιδιοκατασκευες ,το κοστος δεν ηταν σημαντικο . Το hardware και ο βραχος ητανε αυτα που με εκαψαν λιγακι αλλα οπως ειπαμε ,ολα για το χομπυ!

Υ.Γ Αλεξανδρε οταν τελειωσω με τις παγιδες για τις μαντις θα δουμε κατι για χταποδακι , θα σε ενημερωσω, και σε ευχαριστω πολυ εκ των προτερων ..
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01779 seconds with 10 queries