Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 26-05-04, 01:44
Nikitas Ο χρήστης Nikitas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 16-02-2003
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 10
Προεπιλογή

Καταρχας καλησπερα.
Οι mantis δεν κανουν θορυβο απο μονες τους παρα μονο οταν σκαβουν λαγουμια στους βραχους η σπανε κελυφη απο εριμητες κτλ συμφωνα παντα με βιβλιογραφια ,οι pistols ειναι που κανουν θορυβο με τις δαγκανες τους . (Φιλε yiobi αυτο που ακους ειναι μαλλον καποιο turbo snail αν εχεις βεβαια που γυραει νευρικα στο τζαμι και χτυπα το κελυφος, το εχω δει στο δικο μου να συμβαινει, γιατι το κανουν δεν ξερω.
Με λυπη μου σας πληροφορω (τους ενδιαφερομενους δηλαδη) οτι καταφερα και εβγαλα δυο σημερα. Ηταν οντος στοματοποδα, ηταν κοινες mantis (squilla empusa) λιγο πρασινοπες και η μια εκ των δυο ηταν 3cm!.Η λυπη μου εγκειται στο οτι δυσκολευτηκα να τις βγαλω και στην προσπαθεια μου πανω ,τις τραυματησα θανασιμα.Πιστευω οτι μπορει να εχω και αλλες ,θα ακουσω την συμβουλη σας και θα αρχισω με παγιδες για κανα δυο βδομαδες και στην συνεχεια θα βαλω τις ειδικες δυναμεις εν δρασει, (χταποδι) για κανα μηνα. Θελω να ειμαι σιγουρος πριν μεταφερω το live stock στο νεο μου reef.παντος εαν καταφερω και πιασω καμια ζωντανη θα ενημερωσω.
Οσον αφορα τον βραχο τον πηρα απο τον Ωκεανο στον οποιο ειμαι και πελατης αρκετα χρονια
Τωρα επειδη νιωθω οτι σας αιφνιδιασα λιγο ,ας σας πω λιγα πραγματα για μενα. Παρακολουθω το board αρκετο καιρο ισως χρονια αλλα ποτε (εκτος μιας φορας ) δεν εχω γραψει τιποτα. Ειμαι λατρης των reef tanks & discus tanks (με μια παραλαγη, τις εχω ολες full planted). Αυτη την στιγμη εχω ενα reef 600lt και το καινουργιο 1300λτ στο οποιο θα μεταφερω και το παλιο.με λιγα λογια εκανα ενα update 700ων λιτρων.Απο freshwater εχω ενα 350λτ και δυο 250λτ (με δισκους φυτα κτλ) τα οποια δυο τελευταια τα εδωσα στην κοπελα μου.οταν καθαρισω το 600λτ reef θα το κανω και αυτο με δισκους. Εχω και κατι καραντινες γεννηστρες κτλ..
Τωρα λιγα πραγματα για το 1300λτρο το εχω συνδεσει με δυο υπερχειλησεις με refugium 400lt και το νερο το στελνω με 2 pumps eheim 1260-1262. η κυκλοφορια στο main tank επιτυγχανεται με τεσσερεις eheim 1260. Tελος ,το καμαρι μου, το skimmer ειναι της
Aqua medic το oceanrunner ΟR3500 (twin), και το λειτουργω με εναν eheim 1262.
Τωρα απο φωτισμο εχω στο main tank 4 marin white 1.5m και 4 μπλε 1,5μ και 5 HQI 10000KELVIN, ενω στο refugium 6 marin white 1.5m. στην συνεχεια θα εγκαταστησω calcium reactors , chillers και ολα αυτα τα καλλουδια.
Τωρα αυτο παταει σε βαση απο inox καλα μελετημενη (καθοτι μηχανολογος ) και το refugium στην ιδια βαση απο κατω προκειμενου να ‘χαμηλωσω’ τα φορτια.
Ειναι σε διαχωριστηκο τοιχο και απο πισω εχω φτιαξει μια βιβλιοθηκη η οποια με μειωτηρα και κρεμαργιερα ανοιγει και μου φανερωνει διαδρομο 60cm προκειμενου να μπορω να δουλευω στο ενυδρειο.Αν δεν καταλαβατε λεξη απο ολα αυτα, θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφειες .
Συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα προσπαθησα να απαντησω σε ολες τις ερωτησεις σας .
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01664 seconds with 10 queries