Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-02-11, 16:59
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Σιγουρα ολα τα ψαρια δειχνουν καλυτερες συμπεριφορες σε μεγαλυτερο χωρο, αλλα και τα cardinal (παρ'οτι δυσκολα ψαρια), αφου δεν δημιουργουν σφιχτο και κινητικό κοπαδι (ακομα και σε μεγαλο ενυδρειο) θα μπορουσαν σε μια ομαδα 10-12 ατομων να διαβιωσουν αρκετα ικανοποιητικα σε 63 λιτρα ενυδρειο.
Αν στα 10-12 ατομα ομως, εχεις προθεση να βαλεις κι αλλα ψαρια (πχ 6-8 cory ή ενα ζευγαρι apisto), θα πρεπει να εχεις υποψιν σου οτι θα σε δυσκολεψει καπως στην καθαριοτητα του νερου, δλδ θα θελεις ισχυροτερη φιλτρανση απο αποψης ποσοτητας βιολογικων υλικων και συχνοτερες αλλαγες.
Αποψη μου ειναι οτι ενα φιλτρ σαν το eheim 2211 (ή καποιο παρομοιων δυνατοτητων) που εχει χαμηλη ροη (300 λ/ω ονομαστικη - 100με150 πραγματικη) με μεγαλη συγκριτικα χωρητικοτητα (1 λιτρο υλικα εκ των οποιων τα περισσοτερα βιολογικο), και με 1-2 φορες την εβδομαδα αλλαγη (20-30%) θα μπορουσε να παει πολυ καλα.
Τα εχω διατηρησει και παρατηρησει σε 50, 200 και 400 λιτρα και σε αριθμους 6, 12, 16 ατομα (στα 50 λιτρα) 12, 20 ατομα (στα 200) και 30, 50, 100 ατομα (σε 400 λιτρα)
Οπως επισης, τα εχω παρατηρησει και σε συμβιωση με αλλο κοπαδοψαρο (αρλεκινους) σε 50 και 200 λιτρα.
Θα προτεινα τα neon (που μοιαζουν) ως πιο σκληροτραχηλα ψαρια απο τα cardinal.

Αν δεν "παιζει" "κολλημα" με το συγκεκριμενο χρωμα των cardinal, θα ελεγα οτι η προταση του Γιωργου για cpd σε αυτα τα λιτρα ειναι η πιο καλη απο ολες τις αποψεις.

Page generated in 0,01627 seconds with 10 queries