Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 25-05-04, 11:43
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Nikita καλημέρα
Κατ' αρχή χαίρομαι που γνωρίζω ένα reefa ακόμα.
Όσο αφορά τις γαρίδες, είσαι σίγουρος ότι είναι mantis; Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ο ήχος που κάνουν τα βράδια και είναι σαν πυροβολισμός. Μήπως είδες καμία άλλη γαρίδα ή κάτι άλλο;
Αν τώρα υποθέσουμε ότι έχεις mantis το trigger σαν λύση το ξεχνάς. Το παρατσούκλι για τις mantis είναι thumb spliter και σε μία μάχη με trigger είναι πιθανό να χάσει ο φίλος μας. Για το χταπόδι είναι σίγουρα ο καλύτερος κυνηγός και είναι πιθανό να τις εξολοθρεύσει αλλά το πρόβλημα θα είναι άλλο. Πώς θα ξέρεις ότι το χταπόδι έκανε τη δουλειά του; Βάζοντας το στο ενυδρείο οι γαρίδες θα αρχίσουν να κρύβονται. Αν λοιπόν σήμερα τις βλέπεις σπάνια φαντάσου μετά που θα ξέρουν ότι υπάρχει θηρευτής στο ενυδρείο. Ίσως η καλύτερη λύση είναι η σταδιακή απογύμνωση του ενυδρείου από βράχο, πηγαίνοντας το σε δοχείο για ελιές. Κατ' αρχή θέλει πολύ προσοχή η διαδικασία αυτή γιατί είναι πιθανό να τραυματιστείς εσύ. Μία άλλη λύση είναι ο παλιός γνωστός τρόπος της παγίδας. Δυστυχώς η δυσκολία εκεί είναι ότι αν έχεις δύο και πιάσεις τη μία η δεύτερη θα είναι πολύ πιο δύσκολο να πιαστεί.
Υπάρχει και ο τρίτος τρόπος που όμως θέλει πολύ υπομονή. Ακόμη το ενυδρείο είναι άδειο. Άρα δημιουργείς στη μία γωνία άδειο χώρο, αφήνεις το ενυδρείο χωρίς τάισμα για κανένα μήνα και βάζεις τροφή (βυθιζόμενη εννοείται) στο νεκρό σημείο. Εκεί περιμένεις (συνιστώ κόκκινο φως που δεν είναι ορατό από τα θαλασσινά και νομίζουν ότι είναι σκοτάδι) και μόλις δεις τη γαρίδα τη μαγκώνεις.
Αν καταφέρεις να απομονώσεις τη γαρίδα τότε ενδιαφέρομαι να τη πάρω για ένα species tank. Εννοείται ότι θα σε αποζημιώσω για το βράχο.
Νίκος
ΥΓ αλήθεια το βράχο από που τον πήρες;
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01593 seconds with 10 queries