Θέμα: Άλγη ????
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-05-04, 10:09
ΓΙΩΡΓΟΣ Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΙΛΙΟΝ
Προεπιλογή ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

Φίλοι μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις-σχόλια .
Επανέρχομαι στο αρχικό μου θέμα που είναι η άλγη.Μέχρι τώρα πίστευα οτι εμφανιζόταν μόνο στα φύλλα της Anubia και πάνω στο τζάμι , όμως χθές το βράδυ παρατηρώντας την πολύ μεγάλη ρίζα που έχω μεσα ,έβαλα το χέρι μου και την έτριψα΄λίγο σε κάποια σημεία που μου φαίνονταν παράξενα .Μόλις το έκανα αυτό είδα μια μάζα από καφέ σκόνη να σηκώνεται και τότε κατάλαβα οτι η άλγη είχε σκεπάσει και την ρίζα μου .
Το ενυδρείο μου δουλεύει απο 5/4/2004 και μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει καμία αλλαγή νερού .Κάνωντας μετρήσεις βλέπω εδώ και καιρό οτι έχω αμμωνία 0 , νιτρίτη < 0,3 και νιτράτη 12,5 .Περίμενα ο νιτράτης να φτάσει στο 50 και μετά να κάνω μια αλλαγή νερου (50%) αλλά από τότε που έβαλα την EGERIA DENSA μου έριξε τον νιτράτη απο 25 σε 12,5 σε δύο μόλις μέρες.Είχα σκοπό να το άφηνα ακόμα λίγο (για να ταίσω λιγάκι τα φυτά και ιδίως την EGERIΑ με νιτράτη και να αναπτυχθούν περισσότερο), νομίζω οτι με την άλγη που έχω επιβάλλεται μία αλλαγή νερού !! Συμφωνείτε ? λεώ να κάνω ένα 50% και βλέπουμε.
Όπως έχω αναφέρει , για υπόστρωμα έχω μόνο χαλαζιακό χαλίκι .
Όσο αφορά στην αλλαγή νερού , έχω βρεί τρόπο για την έξοδο από το ενυδρείο (με λάστιχο , η μία άκρη μέσα στο ενυδρείο , η άλλη μέσα σε λεκάνη , ένα μικρό ρούφηγμα από την πλευρά του λάστιχου που βρίσκεται πάνω στην λεκάνη και σε 5 λεπτά όλο το νερό έφυγε ).
Αυτό που με προβληματίζει είναι το πώς θα βάλω το νερό μέσα στο ενυδρείο .
όταν βάζουμε το νερό μέσα στο ενυδρείο από την πίεση που έχει μπορεί να ανακατέψει το χαλίκι και να ενοχλήσει τα ψάρια μου , κανένας τρόπος που έχετε να μου προτείνετε ?
Πολύ κοντά απο το ενυδρείο μου έχω το λάστιχο της βεράντας πάντως , αλλά το φοβάμαι , από την άλλη δεν μπορώ να βάλω 50 L νερό σε δοχεία και να το αφήσω να κατακάτσει (όπωσ κάνω για το άλλο μικρό μου ενυδρείο των 13L).
Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελλές μήνυμά μου .
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01399 seconds with 10 queries