George-A, φυσικά και δεν έχω πρόβλημα....

- το αντίθετο μάλιστα. To geocities όμως έχει ! χε χε - θα δω αν μπορεί να διορθωθεί. Μάλλον θα πρέπει να μπεί το download link σε κάποιο html και να γίνεται το κατέβασμα από κεί - αν θυμάμαι καλά, το geocities δεν υποστηρίζει direct linking σε downloadable files... αν και στη δουλειά με windows2000 server κατεβαίνει το αρχείο με αριστερό κλικ, ενώ στο σπίτι μου με windowsxp pro χρειάζεται δεξί και "save target as.." (o θείος Bill πάλι το 'κανε το θαύμα του !!!).
Τώρα. (απευθύνομαι σε όλους)
Σε κάποιο άλλο ποστ, είχα ρωτήσει σχετικά με RO water και μίξη με νερό βρύσης και τι γίνεται με τις σκληρότητες κλπ.
Ο lasal και ο annivas2000 μου έδωσαν την απάντηση, πρόκειται για κάτι αρκετά απλό, αλλά πάλι έχω πρόβλημα με τους υπολογισμούς με κομπιουτεράκι κλπ παίρνει χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω κάτι ανάλογο και γι αυτό, αλλά επειδή βλέπω οτι και άλλοι "βαριούνται" (ελαφρώς

), λέω να το κάνω έτσι ωστε να είναι κατανοητό από οποιονδήποτε - και να μην εχει αντί για "νερό από αντίστροφη οσμωση" ένα σκέτο "ro_wtr".
Το σκεπτικό είναι το εξής :
Εχουμε το ενυδρείο μας με χ λίτρα και ψ σκληρότητα. Θέλουμε να κάνουμε πχ 30% αλλαγή νερού. Εχουμε επίσης "μαλακό νερό" από RO, τύρφη η οτιδήποτε άλλο με z σκληρότητα. Και θέλουμε μετά την αλλαγή το ενυδρείο να έχει ψ-1 σκληρότητα.
Λοιπόν. Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα που υπολογίζει πόσα λίτρα "μαλακού νερού" και πόσα λίτρα νερού βρύσης χρειάζονται, ωστε το σύνολο αυτών των δύο να είναι το 30% του ενυδρείου που θέλουμε, αλλά και να πετύχουμε το στόχο ωστε τελικά το ενυδρείο να έχει ψ-1 σκληρότητα. Και επίσης, το πρόγραμμα αυτό να έχει και ένα ενσωματωμένο CO2 calculator.
Α ! ... και αν η "τελική σκληρότητα" που θέλουμε δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με τα δεδομένα που δώσαμε στο πρόγραμμα, να μας προτείνει μια λύση. (οχι τίποτα extreme, αλλά αν χρειαζόμαστε 40% αλλαγή νερού και όχι 30%, να μας το λέει).
Αυτά είναι σχετικά εύκολο να υλοποιηθούν.
Το δύσκολο κομμάτι είναι το "σασσί" του προγράμματος, δηλαδή το γραφικό περιβάλλον και η χρησιμοποιούμενη ορολογία.
Προγραμματιστικά όμως, το "σασσί" είναι πολύ πιο εύκολο από τον κώδικα (στο "σασσί" απλά "ζωγραφίζεις", ενώ στον κώδικα γράφεις και μάλιστα με μεγάλη προσοχή γιατί ένα λάθος κόμμα η μια λάθος τελεία τινάζει τα πάντα στον αέρα και άντε μετά να βρεις άκρη...)
Το σασσί είναι εδώ : (ελπίζω με αυτόν τον τρόπο πατώντας στο "DOWNLOAD" να κατεβαίνει το αρχείο)
http://www. ***ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ***
Ειναι πρόχειρα γραμμένο στα ελληνικά, οπότε ίσως κάποιοι βλέπουν "ιερογλυφικά" - αυτό μάλλον μπορεί να διορθωθει.
Ζητάω προτάσεις/βελτιώσεις/παρατηρήσεις ωστε να γίνει κάτι χρήσιμο.
Στο μέρος των σκληροτήτων, σαν "Αλλο" εννοείται το νερό από RO η τύρφη κλπ).
Περιμένω παρατηρήσεις (και θα χαρώ ιδιαίτερα με ένα "αει παράτα μας ρε πειραγμένε" - γιατί θα το κάνω μόνο για μένα και δεν θα τραβάω ζόρια

)