Θέμα: ΖΩΗΦΙΑ!!!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-05-04, 22:02
symbil Ο χρήστης symbil δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

X_NOS θα σου προτεινα να τοποθετησεις στο μικρο ενυδρείο που εχεις ενα ή δύο damsel.
Τα συγκεκριμένα ψαρια ειναι για θαλασσινα αρκετα ανθεκτικα ωστε να αντεξουν τις συνθηκες ενος ενυδρειου που βρισκεται στο σταδιο του στρωσιματος, πολυ ονομαζουν αυτα τα damsel ως cycling-damsels.
ετσι θα πετύχεις την παραγωγη αμμωνιας- nitrite-nitrate διαδοχικα ετσι ωστε να γινει το στρωσιμο του ενυδρειου. η περιοδος οπου τα damsel μπορουν να αντεξουν την υπαρξη αμμωνιας ή nitrite είναι παντως περιορισμενη. Παντως εγω θεωρω προτιμοτερο την εισαγωγη αυτων των ψαριων απο αλλου ειδους τεχνασματα, οι πιθανοτητες να επιζησουν και να βοηθησουν στο στρωσημο ειναι πολυ μεγαλες.
οσο για το ειδος του damsel που θα πρεπει να αγορασεις ρωτα το καταστημα για πολυ ανεκτικα damsels. το κοστος τους ειναι γυρω στα 10 Euro το ενα.
Υπαρχει και η λυση τοποθετησης live rock στο ενυδρειο σου αλλα εφενος θα σκοτωσεις πολλα ή ολα τα ζωα που ζουν στο βραχο και αφετερου δεν θα εχεις την ευχαριστηση του να βλεπεις τα πρωτα θαλασσινα ψαρια στο ενυδρειο σου.
Οσο για πιθανη απωλεα των damsel κατα την γνωμη μου στο θαλασσινο ενυδρειο ειναι κατι που πρεπει να συνηθησεις, ειδικα οταν μιλαμε για ψαρια πολυ πιο δυσκολα απο τα damsels.
Εγω στο στρωσιμο του δικου μου ενυδρειου πριν απο 2 χρονια την 5η μερα του στρωσιματος τοποθετησα 2 yellow-tails blue damsels τα οποια εζησαν περιπου 6 μηνες απο την εισαγωγη τους, ο θανατος τους δεν οφειλεται στην διαδικασια του στωσιματος στην οποια συμμετηχαν γιατι μαζι με αυτα πεθαναν και ολα τα υπολοιπα ψαρια που ειχα τοτε ενα απο τα οποια το ειχα αγορασει 5 μερες πριν.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01426 seconds with 10 queries