Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από irongud
1. 1η εντυπωση ενα ενυδρειο με ραμιρεζι με τα κακομοιρα τα ψαρακια να εχουν φιν ροτ και ich. μιλαμε για 15-20 ψαρια.
2. οσο κοιταω μπαινει ενας μπαμπας με την κορουλα λενε του υπαλληλου εχω ενα 20 λιτρα τι να βαλω μεσα. πηρε γυρω στα 15 τετρα τις χηρες και κατι αλλα. ευτυχως που του εδωσε ο υπαλληλος συμβατα μεταξυ τους ψαρια. ρωταει ο τυπος εχω ενα χρυσοψαρο να το βαλω μεσα? πεταγομαι εγω και λεω το χρυσοψαρο θελει 50 λιτρα το ατομο και κανονικο φιλτρο. κοκκαλο ο μπαμπας! σε γυαλα μου λεει το εχω.
3. καθοτι δε μπορουσα να πω πολλα το μονο που ρωτησα ηταν αν το ενυδρειο ειναι στρωμενο. μου λεει ο υπαλληλος ναι 5 μερες ριχνει αντιχλωριο και βακτηρια. τον κοιταω εντονα και απο κατι αλλα που τον ρωτησα πριν καταλαβε οτι ειμαι σχετικα διαβασμενος και καπακι συμπληρωνει : ναι κανονικα θελει ενα μηνα αλλα ποιος καθεται τωρα...
4. χαζευω τις γυαλες και κοιταω ενα πανεμορφο σκαλαρι. λεω στον υπαλληλο καλα υπεροχο ψαρακι . ναι μου λεει. πολυ καθαρο το νερο ειναι λεω πρεπει να βαζετε οσμωσης νερο ε? οχι ρε μου λεει πας καλα? ποιος πληρωνει τετοια εξοδα? και απο πεχα τι γινεται του λεω το σκαλαρι θελει 6,8 - 7. ε τιποτα λεει οσο εχει η βρυση 7.5 8 δεν ξερω...
|
1. Τα πουλαγε σε καποιον ή ηταν για θεραπεια εκει?
2. Αν τα προτεινε ο υπαλληλος, τοτε ναι θελει φαπες.
Αν τα ζητησε ο πελατης ..... δυσκολη η θεση του υπαλληλου.
3. Αρκετοι παντως με βακτηρια και σωστη τακτικη, εχουν βαλει ψαρια στο ενυδρειο σε 5 μερες (ακομα και απο την πρωτη μερα) χωρις απωλειες.
4. Ποιο καταστημα εχει ψαρια εκτροφης σε νερο οσμωσης?
Μαλιστα σε μικρη ηλικια, βοηθαει περισσοτερο το νερο που ειναι πιο πλουσιο σε μεταλλικα αλατα παρα το "νεκρο" νερο της ΑΟ.
Και οι εκτροφεις των ψαριων αυτων, σε νερο βρυσης τα μεγαλωνουν.
Αν ηταν αγρια πιασμενα τα σκαλαρια και ενηλικα, θα συμφωνησω οτι δεν επρεπε να τα εχει σε νερο βρυσης.
Αλλα αν ηταν αγρια δεν θα περιμενε να του κανουν παραπονα, θα τα ειχε σιγουρα σε ΑΟ, γιατι αλλιως θα ρισκαρε να τα χασει τα ψαρια.