Θέμα: Ερώτηση!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #26  
Παλιά 06-05-04, 02:01
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bonjo
αλλά αυτό που ακουω παντου, είναι οτι 24' ειναι ότι πρέπει και λίγο μεγαλυτερα (25-26) οταν θα σβήνουν τα φώτα.,
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν κολλάει αφού ανέβασμα της θερμοκρασίας σημαίνει χαμηλότερη περιεκτικότητα οξυγόνου στο νερό και σε συνδυασμό με το σκοτάδι δημιουργεί μία επικίνδυνη κατάσταση. Δεύτερο δεν έχω δει πουθενά σαν συνιστώμενο το 24 αλλά σαν κάτω άκρο των θερμοκρασιών που μπορούμε να κρατήσουμε με ανώτερο το 28.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bonjo
Η διαφωνία μου , είναι πως το 29 , που λες μπορεί να κάνει καλο σε κάποιους οργανισμούς , αλλά αυτό δεν το αναγάγει σε γενικο κανόνα τη στιγμή που στο 30 ,αλλα είδη παραπέουν αν όχι πεθαίνουν .Καθως και οτι θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει τι παίζει στο μπαλί η μάλλον καλύτερα τι παίζει στη περιοχή απο την οποία προέρχετε το κάθε είδος που διατηρείς ή που σκοπέυεις να κρατίσεις right ?
Δεν με νιάζει το Μπαλί παρά μόνο σαν διακοπές. Γιατί έχεις ψάρι από Μπαλί; Σου δείξανε ταυτότητα; Γιατί στον Ωκεανό έχεις διασπορά του ψαριού σε τεράστιες αποστάσεις. Και επιπλέον σε καμία περίπτωση δεν καταλήγεις να έχεις ψάρια μόνο από μία περιοχή ούτε καν από ένα Ωκεανό.
Τέλος το 29 όταν μιλάμε για τροπικό μειώνει τη διάρκεια ζωής του ψαριού. Αυτό είναι ευρέως γνωστό αφού για αυτό ακριβώς το λόγο ανεβάζουμε τις θερμοκρασίες στις ασθένειες για να μειώσουμε το κύκλο ζωής του παράσιτου. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο το ψάρι τρώει περισσότερο, κινείται περισσότερο αλλά και ζει λιγότερο. Κανένα τροπικό όμως δεν θα πεθάνει σε δύο μέρες ή δύο μήνες από τους 28 ή τους 30 ή τους 32 βαθμούς. Τουλάχιστο εγώ για λόγους θεραπείας το έχω κάνει για δύο βδομάδες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μπορώ να μάθω -όπως πιστεύω και οι υπόλοιποι συνομιλητές - τι ενυδρεία έχεις , τι πληθυσμό, συνθήκες, και πόσο καιρό; Μιλάς από κάποια πείρα ή από βιβλία ;
Βέβαια έχεις μία ασυνέπεια στα λόγια σου. Μιλάς για θερμοκρασίες - υποθέτω στις Ελληνικές θάλασσες - για 19 ΜΟ και για καβούρια ερημίτες σε 32 34. Τελικά ποιό είναι το θέμα; Να κάνεις αντίλογο;
Ευχαριστώ.
 
Page generated in 0,02076 seconds with 10 queries