Θέμα: Σόδα.
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-01-11, 14:48
Το avatar του χρήστη zipo
zipo Ο χρήστης zipo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μετραγες και πεχα παραλληλα, για να δεις πως ανταποκρινοταν με την σταδιακη πτωση της kH? Ναι,το pH ήταν σταθερό γενικά στο 8,2.Άρα,αυτό που ήθελα το πέτυχα.Είναι στο 8,2 μέχρι και σήμερα.Αν αυξήσω το ΚΗ κι άλλο ΜΕ ΣΟΔΑ,νομίζω από αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα πως δε θα ξεπεράσει το 8,2.Μέχρι εκεί μάλλον μπορεί να πάει η σόδα το pH σύμφωνα με ξενόγλωσσα φόρουμ.

Χωρις να το εχω δοκιμασει προσωπικα, διαβαζω οτι με τον αραγωνιτη, τις ασβεστολιθικες πετρες και το τριμμενο κοραλι στο φιλτρο μπορεις να κρατας ψηλα τις σκληροτητες στο ενυδρειο. Είναι αλήθεια.Θα είχε ενδιαφέρον,όμως,να μάθουμε γιατί μπορεί να δίνει παροδικά αποτελέσματα η σόδα στην άυξηση του KH.Γιατί,δηλαδή,τα τεστ μου διαβάζουν σταδιακή πτώση της ανθρακικής σκληρότητας που είχε πετύχει η σόδα την πρώτη μέρα στο ενυδρείο?
Επισης και με τα ειδικα "αλατια" για αφρικανες.

Αυτο που φαινεται παντως ειναι οτι με τη σοδα δεν εχεις μονιμα αποτελεσματα αλλα δεν ειναι και τραγικη η πτωση.Το πόσο μεγάλη είναι η πτώση θα το καταλάβουμε αν σε ένα κουβά 50-60 λίτρα με ένα δυνατό κυκλοφορητή που κοιτά στην επιφάνεια βάλουμε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού σόδα,μετρήσουμε αφού τη διαλύσουμε το KH που θα είναι σίγουρα ψηλά και μετά πάρουμε μετρήσεις μετά από 5-10 και 20 μέρες του KH.Delta,θες να το δοκιμάσεις? Πάντως,ναι,η πτώση δεν είναι απότομη.
........................
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01401 seconds with 10 queries