Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από scooby14
καλησπερα! αποφασισα να αξιοποιησω το 200αρι του πατερα μου. το ενυδρειο ειναι 100*40*50 υψος 180 καθαρα λιτρα. αλλα εχει φωτισμο μονο μια τ8 15w. ετσι σκεφτομαι να το κανω αμαζονιου με αμμο ριζες και κανα ευκολο φυτακι αν αναβαθμισω αργοτερα τον φωτισμο. θελω τωρα να μου προτεινε καμια ψαροσυνθεση για τετοιο set up. σκεφτομουνα τιποτα bolivian ram που μου αρεσουν πολυ σκαλαρια κανα κοπαδακι τετρα ροδοστομους τιποτα cory τιποτα ancistrus. Για πειτε μου κανενα συνδιασμο η τιποτα αλλο που θα ταιριαζε!
|
Γεια σου φίλε με τοσο λίγο φωτισμό το μόνο φυτό που δεν θα είχε πρόβλημα είναι η anubia τώρα για ψαράκια μικρά σε κοπάδι πολύ όμορφα είναι τα cherry barb, βέβαια όταν θα πας να τα αγοράσεις θα εχουν ένα χρώμα καφετί τιποτα το ιδιαίτερο μη σε ξεγελάει όμως μετά από κάνα τρίμηνο θα αποκτήσουν το πραγματικό χρώμα το οποίο δικαιολόγει το όνομα τους. Αλλα πολύ όμορφα μικρα παντα είναι τα pencilfish υπάρχουν μεγάλα και μικρά τα μικρα είναι πιο όμορφα και νομιζω λεγονται dwarf pencilfish, τα dwarf goyrami απο πλεκοστομους οταν βρεις υπαρχουν πολυ ομορφα ψαρια απλα πρεπει να ψαχνεις τα ενυδρεια γιατι συνήθως οι ομορφοι κρύβονται για να μην τους δεις.
Τα cardinal tetra ειναι πολυ όμορφα μοιαζουν με τα νεον αλλα είναι πιο ομορφα. Τελος για να αναφέρω και την δική μου άποψη όσον αφορά τα σκαλάρια εγώ θα προτιμούσα αντί για αυτά να έβαζες δισκάκια βεβαια πιο πολύ μανούρα έχουν και ένα ακόμα ψάρι να προτείνω αν σου αρέσουν τα χελια και ψηνεσαι παρέα με όλα τα υπόλοιπα να φιλοξενήσεις και κατι τέτοιο το mastacembelus erythrotaenia είναι απίστευτο το είχα και εγώ ειχε μεγαλώσει γυρω στα 25 με 30 εκατοστα και ενω το είχα μαζι με νεον, ροδοστομους και διαφορα μικρα τα οποια θα μπορουσαν να είναι το γεύμα δεν πειραξε ποτέ κανενα ακόμα και όταν τα αφηνα νηστικά για αρκετό καιρό.