Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-04-04, 10:20
Το avatar του χρήστη Filippos
Filippos Ο χρήστης Filippos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Πεύκη
Προεπιλογή

Γιάννη (Lasal),

Ας ξεκινήσω δηλώνοντας στην αρχή ότι α) είμαι υπέρμαχος των αληθινών φυτών και, β) οι γνώσεις μου συγκρινόμενες με τις δικές σου υστερούν κατα πολύ (κατά πολύ όμως λέμε... ).

Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι μου την "είπες" ψιλοάδικα...

1) Σάπιες ρίζες, φύλλα σίγουρα έχουν μια ελάχιστη -ίσως μηδαμινή- επίδραση στη χημεία ενός ενυδρείου. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι πιο έυκολα ελέγχεις εσύ τη χημεία ελαχιστοποιώντας όπως είπα κάθε (θετική ή αρνητική) επίδραση από ένα φυτό.

2) Ενα πολύ κοινό ψάρι - ίσως όχι στα ενυδρεία σας - αλλά στα ενυδρεία πολλών εδώ μέσα (χρηστών, επισκεπτών ..) είναι τα χρυσόψαρα, που διαφωνώ με σένα, και δε τα θεωρώ σπάνια είδη.

3) Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν εύκολα φυτά.. Δεν μπορείς όμως να αρνηθείς ότι πολλές φορές ακόμα και αυτά τα φυτά -ίσως στην αρχή- δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με αποτέλεσμα να πονοκεφαλιάζεις.

4) Γνώμη μου (προερχόμενη από προσωπική εμπειρία) είναι ότι εάν μπεις στο tripάκι, αρχίζεις να σκέφτεσαι φιάλες CO2, βελτίωση υποστρώματος, κτλ, κτλ...

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Φίλιππος

Page generated in 0,01364 seconds with 10 queries