το μαυρο ειναι ανθρακας και δεν σου χρειαζετε.μονο σε αρωστειες οταν βαζεις φαρμακο το βαζεις και σου τραβαει τα φαρμακα.μην το βαλεις.εγω ποτε δεν τον χρειαστικα.τα αρωστα ψαρια πανε σε ενυδρειο καραντινα και οχι στο ιδιο.εαν δεν εχεις ενυδρειο καραντινα τοτε ......
το ασπρο ειναι υαλομβαμβακας και οταν γινη μαυρο απο βρωμιες των ψαριων το αλαζεις.ειναι μηδαμινο κοστος.εγω καθε μηνα περιπου εχω και πιο πολλα ψαρια το αλαζω.
το μπλε ειναι σφουγαρι που κραταει τα πιο χοντρα των ψαριων βρωμιες και αυτο οταν το δεις βρωμικο η το καθαριζεις η το αλαζεις μηδαμινο κοστος και εδω.
τα υπολοιπα στα καλαθακια δεν τα πειραζεις γιατι ειναι η βιολογια του φιλτρου.ποτε να ξερεις.μετα απο χρονια ελαφρως φαγονονται καποια υλικα οποτε προσθετεις απο πανω λιγο υλικο.εγω σε 2 χρονια δεν ειδα ακομη να πεφτη το υλικο.οποτε εχεις δρομο μπροστα σου.το σημαντικο λοιπον δεν τα πειραζουμε.
η κιτρινιλα που αναφερης ειναι οντως απο τα ξυλα.θα βγαζει συνεχεια.εαν με τον καιρο και της αλαγες μπορει σε μερικα ξυλα να μην βγαζει αλλα μερικα βγαζουν συνεχεια αυτο ειναι φυσιολογικο αφου και το ξυλο δινει μια φυσικη μορφη στο νερο σου.εαν θα κανεις αλαγες ανα βδομαδα οταν θα στρωθη το φιλτρο σου δεν θα σου φαινετε και πολυ αυτο αλλα δεν ειναι προβλημα.σε μερικα ψαρια αρεσει αυτο ειδικα εαν βαλεις αλμπινο θα δεις ολη την ωρα θα πηγαινη και θα γληφη της ουσιες που εχει το ξυλο.και αλλα ψαρια βεβαια το κανουν αυτο.αρα μην σε ενοχλει.εαν βαλεις πανω στο ξυλο moss θα δεις τι ωραια που θα δειξη το ξυλο σου.
το φιλτρο λοιπον εαν δεν εχεις πολλα ψαρια στο μελλον περιπου στο μηνα ανοιγε το και βλεπε τι γινετε.εσυ θα βρης την ρεγουλα με της αναγκες του ενυδρειου σου.εγω καθε βδομαδα ασπουμε τα ανοιγω βλεπω τι γινετε τα κλεινω και πρατο αναλογα.εχω και 2 εξωτερικα.εαν εχουμε μικρο πληθισμο σε 2 βδομαδες να πω?αλλα εσυ θα κρινης βλεποντας το ποσο καιρο σου κανη να βρωμιση τα υλικα του απο της βρωμιες των ψαριων.
|