Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Esprit
Παιδιά ευχαριστούμε για τις ευχές σας!
Προσθέσαμε σήμερα 30ml Nitrivec και αύριο θα μετρήσουμε αμμωνία να δούμε τι γίνεται...
-------------------------
Πόπη έχεις δίκιο, η συσκευασία γράφει 10ml ανά 25lit και όχι ανά 100 που έγραψα παραπάνω! Λάθος μου!
Αυτό σημαίνει όμως ότι για τα 250 λίτρα που είναι το δικό μας ενυδρείο ότι θέλει 100ml, δλδ δύο συσκευασίες των 50ml κάθε βδομάδα και με αμφίβολο αποτέλεσμα αν τελικά κάνει τίποτα... Μου φαίνεται υπερβολικό αλλά και ασύμφορο οικονομικά!
Η πρόθεση μου είναι να να συμπληρώνω 30ml μία φορά τη βδομάδα... 
|
Οταν στρωσει το ενυδρειο δεν χρειαζεται να προσθετεις βακτηρια.
Ενδεικτικα αναφερω οτι τα νιτροποιητικα βακτηρια μπορουν σε καταλληλες συνθηκες (επαρκεις ρυπους και διαθεσιμο χωρο εποίκισης) να διπλασιασουν μονα του τον πληθυσμο τους καθε 18 ωρες
Αν κανεις σωστα τη συντηρηση του φιλτρου (δλδ
δεν πλενεις με νερο βρυσης τα υλικα) και κρατας τις ισορροπιες (ιχθυοφορτωση και ποσοτητα-ποιοτητα βιολογικου υλικου) δεν εχειε να φοβασαι τιποτα.
Προς το παρον μη βαλεις αποτομα ψαρια και σιγουρα μη συμπληρωνεις κι αλλα αν δεν σιγουρευτεις (με μετρησεις) οτι παει καλα ο κυκλος του αζωτου.
Δυστυχως οι οδηγιες του σκευασματος αναφερουν να προσθεσεις μετα απο 24 ωρες τα πρωτα ψαρια.
Αυτο ειναι δικοπο μαχαιρι.
Ή δεν το κανεις και παιρνεις το ρισκο επανω σου για τυχων αποτυχημενο στρωσιμο, ή το κανεις και εισαι ετοιμος να διορθωσεις την κατασταση οταν κατι δεν παει καλα.
Εγω ειμαι αντιθετος με το στρωσιμο με ψαρια μεσα στο ενυδρειο και θα το εκανα με τροφη ως πηγη ρυπων για τα βακτηρια.
Και μονο μετα απο μετρησεις που θα εχουν αποτελεσμα μηδεν αμμωνια, μηδεν νιτρωδη, και πανω απο μηδεν νιτρικα, θα εβαζα ψαρια, αφου ειχα κανει μια καλη αλλαγη νερου για να πεσουν και τα νιτρικα σε ασφαλη επιπεδα.