Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 06-04-04, 12:06
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή .

Πάμε λοιπόν.
Προσωπικά διαφωνώ σχεδόν με όλα γιατί έχεις πάρει πολύ ρίσκο.
Να ξεκινήσω από το ποιό βασικό. Αν το μακαρόνι είναι το κλασικό τότε είναι κυρίως μηχανικό και ελάχιστα βιολογικό. Για να το ξεπεράσεις αυτό σου συνιστώ ένα φίλτρο άμμου (red sea merlin είναι αυτό που βρίσκεις εύκολα). Προσοχή όχι φίλτρο βυθού. Πιθανότατα να σου πέθανε κάτι και επειδή το βιολογικό σου δεν είναι δυνατό να ανέβηκε απότομα η αμμωνία και από εκεί να είχες απώλειες.
Με το βάθος της άμμου που έχεις, επειδή είναι πολύ λεπτή, πρέπει να έχεις υψηλή κυκλοφορία στο ενυδρείο σου. Θα έλεγα τουλάχιστο 10 φορές τα λίτρα σου και υπολογίζοντας τα fluval πάρε τη δυναμικότητά τους και διαίρεσε με δύο για να είσαι κοντά στη πραγματική.
Τι salinity έχεις στο ενυδρείο σου; Πρέπει να είσαι τουλάχιστο στο 26 για μεσογειακό ενυδρείο. Για το ph τι σταθεροποιητές (buffer) χρησιμοποιείς;
Πόσο είναι;
Η αλλαγή του νερού χωρίς να το έχεις φιλτράρει πρώτα είναι ρώσικη ρουλέτα. Είσαι τόσο σίγουρος για τη ποιότητά του; Πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς είτε άνθρακα και ένα δοχείο για να το επεξεργάζεσαι εκεί για καμία βδομάδα είτε να αρχίσεις να χρησιμοποιείς συνθετικό.
Τέλος θα σου συνιστούσα να πάρεις 10 κιλά αραγονίτη για το βυθό σου. Δεν είναι ακριβό και έχει την ιδιότητα να διαλύεται όταν το ph πέφτει κάτω από 8.1 (περίπου) και να ανεβάζει το ph.
Πληροφοριακά από ποιό μαγαζί ψώνισες;
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01359 seconds with 10 queries