Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nicpapa
Δες να μπορείς να κάνεις κάτι με το φίλτρο, στα φυτεμένα καλό είναι να έχουμε κυκλοφορία νερού πάνω από 4 χ λίτρα του ενυδρείου... για πχ εγω σε ένα φυτεμένο περίπου 95 λτ έχω ροή 680lt /h από το εξωτερικό φίλτρο και σε άλλον πλι ενυδρείο 180λτ έχω δυο εξωτερικά ... με ροή 1500λτ συνολικά ... γνώμη μου σε φυτεμένα δοκίμασε εξωτερικά φίλτρα.. . δοκίμασε και diy co2 η σε υγρό της seachem και φρόντισε να κάνεις αλλαγές νερού μια φορα την εβδομάδα ώστε να παίρνουν τα φυτά ιχνοστοιχεία... και να πάρουν τα πάνω τους,..
|
το εσωτερικο μου φιλτρο ειναι 400l/h και εχω σκοπο να παρω και ενα εξωτερικο απλα τωρα εχω ξεμεινει απο λεφτα.αλλαγες εκανα 30% καθε 15 συμφωνα με τις μετρησεις μου,no3 ποτε πανω απο 20..
Επεισης επειδη εχω ενα εσωτερικο φιλτρακι μικρο που το βαζω στο βαρελι προετοιμασιασ και εχει μεσα τυρφη μου περνει αρκετες μερες για να ριξω το ph απο το 8 στο 6.8-7 που εχω στο ενυδρειο,πρεπει να παρω ενα μεγαλητερο με μεγαλητερο καδο.αν βαλω την τυρφη μεσα στο φιλτρο του ενυδρειου μου βγαζει φιλμ στην επιφανεια..
Τωρα με την αλγη τι να κανω?να μαζεψω οση μπορω με το χερι και να κλαδεψω?εχω 2 οτοκυκλους εδω και 3 μερες αλλα δεν βλεπω να την τρωνε,μπορει βεβαια να θελουν χρονο..
Να βαλω καμια γαριδουλα και αν ναι ποια τρωει αυτη την αλγη?