Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nivadventure
Καλησπέρα και χρονιά πολλά σε όλους  ακόμα είμαι στην μελέτη, η αρχική μου σκέψη ήταν να έχω και τα 2 φίλτρα σε λειτουργία ,όμως με αυτόνομες εισόδους για να μην έχουν κανένα πρόβλημα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Από εκεί και πέρα, είχα την σκέψη όπως γράφω πιο πάνω λίγο πριν την έξοδο στο ενυδρείο, να χρησιμοποιήσω ένα ύψιλον σύνδεσμο και οι 2 έξοδοι να έρθουν σε 1 σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου 16/22, όπου ουσιαστικά θα αυξηθεί μόνο η ροή...τώρα σκέφτομαι και αυτό που είπαν τα παιδιά και αυτό που λες εσύ δηλαδή την διάμετρο της εισαγωγής.....θα δω από δευτέρα που ανοίγουν τα μαγαζιά.Πάντως σας ευχαριστώ όλους για την ανταλλαγή σκέψεων μιας και είναι πολύ πιθανόν και άλλοι συνχομπιστες με αντίστοιχο πρόβλημα, να βοηθηθούν. 
|
Σε εβαλα σε κινδυνο με την ιδεα που εδωσα για τις εισαγωγες

Καλυτερα να τα αφησεις οπως ειναι τα φιλτρα.
Οσο για την ενωση των εξοδων των φιλτρων για το λογο που αναφερεις, ειναι περιττο να το κανεις, αφου δεν αυξανεις ετσι τη ροη.
Θα αυξησεις μονο την ορμη που βγαινει το νερο απο το σωληνα. (οπως οταν πατας το λαστιχο οταν πλενεις πχ αμαξι).
Κατα τα αλλα τα ιδια λιτρα θα γυριζουν στο ενυδρειο και ισως και λιγοτερα αν δεν βαλεις πιο μεγαλη διαμετρο σωληνα, λογω της πιθανης δυσκολιας στην εξοδο του νερου.
Αν ελεγες οτι το κανεις για να μειωσεις τα μπαστουνια και τα spraybar μεσα στο ενυδρειο (για το θεαμα), τοτε να το συζηταγαμε.
Συνηθως καποιοι μαλιστα κανουν το αντιθετο. Βαζουν Υ για να βαλουν δυο spraybar απο ενα φιλτρο μεσα στο ενυδρειο και να μοιρασουν τη ροη παντου κοβωντας παραλληλα και την ορμη του νερου (και οχι τη ροη), για ψαρια που δεν επιθυμουν μεγαλη ορμη.